Splitski Hajduk će u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa 8. studenoga (utorak) igrati protiv Mladosti iz Ždralova, ali taj dvoboj se neće igrati na igralištu „Brdo“ već će njegovo poprište biti novi bjelovarski gradski stadion. Igrat će se od 14 sati, a odluku o odigravanju ove povijesne utakmice za jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti u susjednom Bjelovaru su donijeli čelni ljudi Bjelovarsko-bilogorske trećeligaške momčadi.

Naime, glavni razlog ovakve odluke jest taj što su, prilikom kontrolnog  posjeta predstavnika policije te HNS-ove službe za sigurnost obnovljenom igralištu u Ždralovima navedena tijela utvrdila kako „Brdo“ ipak nema sve potrebne uvjete za prijem velikog broja gostujućih navijača čiji se dolazak očekuje. Još jednostavnije rečeno, igralište u Ždralovima nema dva ulaza/izlaza kojima bi se na siguran način dopratilo te otpratilo Hajdukove pristalice, odnosno popularnu Torcidu. Uz to, za ovu „operaciju“ je potrebno imati ograđeni i odvojeni prostor za gostujuće navijače što također u Ždralovima nedostaje.

Ipak, kažimo i to da se razmatrala mogućnost odigravanja utakmice u Ždralovima. To u prijevodu znači da bi se Torcidu smjestilo na novu tribinu, ali u tom bi slučaju s obje strane trebalo napraviti „tampon zone“ što bi za domaće gledateljstvo ostavilo svega dvjestotinjak slobodnih mjesta. Stoga se od tog nauma vrlo brzo odustalo. Nadalje, ovakva odluka nije se baš svidjela simpatizerima Mladosti – ponajprije zbog ogromnog suparništva sa NK Bjelovar, no ona je konačna.

Najnovije informacije vezane za odigravanje kup utakmice Mladost – Hajduk na novom gradskom stadionu govore kako će organizirana skupina Hajdukovih navijača, Torcida biti smještena iza sjevernog gola u ograđenom prostoru koji će se do te utakmice napraviti, dok će ostali kapacitet stadiona (otprilike  3000 sjedećih i stajaćih mjesta) biti pušteno u prodaju.

Tako će se na bjelovarskoj novoizgrađenoj ljepotici u samo dva dana odigrati dva susreta nacionalnog kupa jer će u srijedu (9. studenoga) na svoj travnjak protiv još jednog prvoligaša – zagrebačke Lokomotive istrčati nogometaši Bjelovara. Dakle, bit će to dva itekako zanimljiva nogometna dana, a mogu li Mladostaši te Bjelovarčani iznenaditi svoje suparnike preostaje nam provjeriti.

Sada vam, za kraj ove priče donosimo nekoliko riječi Vjekoslava Čalušića – direktora NK Mladost Ždralovi.

– Moram naglasiti kako su nam HNS, policija i Grad Bjelovar izašli u susret i kako oni s ovom odlukom nemaju baš ništa. Dapače, po HNS-u i policiji utakmica se mogla odigrati u Ždralovima. Međutim, u tom slučaju ostalo bi premalo mjesta za domaće gledatelje. S time nismo željeli riskirati jer utakmica Mladost – Hajduk je praznik nogometa i naša je obveza da primimo što veći broj gledatelja– kazao je Čalušić koji je dodao kako će ulaznice za utakmicu od sutra (ponedjeljak, 31. listopada) biti u prodaji na nekoliko mjesta u Bjelovaru. Naznaka je kako će se u prodaji naći 1200 sjedećih mjesta na tribini i oko 1500 stajaćih mjesta iza južnog gola.