Foto/euro.hr

Putujuća izložba “Euro na kotačima”, edukativni projekt koji se provodi u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom 2. i 3. studenog bit će postavljena u Bjelovaru, kod Parka hrvatskih branitelja.

“Euro na kotačima” smješten je u četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom; prostor je osmišljen kako bi posjetiteljima izložbe uspješno prenio visokokvalitetan i zabavan informativni sadržaj. Tijekom trajanja izložbu će diljem Hrvatske prevoziti dva velika specijalizirana transportna vozila.

Multimedijski sadržaji izložbe posjetiteljima pruža sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Namijenjena je svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu. Posjetiteljima će pomagati, i na njihova pitanja odgovarati, edukatori, predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita.

U svakom će se gradu izložba održavati u vremenu od 10 do 18 sati prvog dana te od 10 do 14 sati drugog dana, a proći će kroz cijelu Hrvatsku.