Nakon što je prošla energetsku obnovu pri čemu je izmijenjena samo vanjska ovojnica, u Osnovnoj školi Štefanje provedena je i rekonstrukcija rasvjete u što je Bjelovarsko – bilogorska županija uložila 214 tisuća kuna.

– Nakon energetske obnove unutar škole su ostala rasvjetna tijela koja su bila dotrajala i problematična, a rekla bi i opasna za učenike. Njihova starost je bila oko pedeset i pet godina, iz vremena gradnje škole iz 1967. godine. Zahvaljujući našem osnivaču i županu Marušiću koji je odobrio sredstva, mi smo ovo ljeto obnovili sva rasvjetna tijela u svakoj prostoriji ove škole. Ugradili smo i dodatna svijetla iznad ploča koja su jako važna – istaknula je ravnateljica Osnovne škole Štefanje Vesna Pavlinec-Kolarić i dodala kako će zbog ugradnje energetski učinkovitije led rasvjete i računi za električnu energiju biti manji.

Školu su danas obišli župan Marko Marušić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac u u pratnji načelnika Općine Štefanje Silvestra Štefovića.

Prilikom obilaska župan Marušić je istaknuo kako je važno da djeca imaju što kvalitetnije uvjete u školi, a najavio je i nova ulaganja i to u područnu školu u Lamincu.

– Za područnu školu u Lamincu planiramo sredstva za izmjenu stolarije, jer je tamo dotrajala stolarija. Sigurno ćemo to uvrstiti kao stavku u proračun za iduću godinu kako bi i tamo djeci omogućili što kvalitetnije uvjete za školovanje – kazao je župan Marušić.