SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 10. KOLO:

NK BJELOVAR – NK JADRAN LP 0:0

NK JADRAN POREČ – NK MLADOST ŽDRALOVI 1:0

Ove je subote (22. listopada) odigrana većina utakmica 10., jubilarnog kola Druge hrvatske nogometne lige u kojoj Bjelovarsko-bilogorska županija participira s dva predstavnika – NK Bjelovar i nogometašima Mladosti iz Ždralova. Isto je donijelo derbi meč upravo u Bjelovaru. Naime, na novom gradskom stadionu je gostovala momčad prvoplasiranog Jadrana iz Ploča pa je ovdje bila riječ o dvoboju prvog i drugog sastava ukupnog poretka. S druge strane, „Redsi“ sa igrališta „Brdo“ su zaigrali protiv porečkog Jadrana na gostujućem travnjaku.

Naravno, bjelovarskih 90 minuta je na tribine privuklo mnoštvo navijača, a naposljetku, iz ova dva susreta Bjelovarčani i Ždralovčani su kombinirano osvojili jedan skroman bod. Još jednostavnije rečeno, bijeli iz Bjelovara su podijelili bodove s Pločanima odigravši bez pogodaka, dok su izabranici trenera Tihomira Bradića pognutih glava otišli iz srca Istre obzirom na činjenicu da su minimalno poraženi. Krajnji ishod je glasio 1:0 uz naznaku kako je jedini zgoditak bio autogol Abramovića u 78. minuti, ali i to kako je Guja u 37. propustio realizirati jedanaesterac do kojeg je došlo po prekršaju nad Francekovićem.

Nadalje, meč u Bjelovaru je bio upravo onakav kakav se i očekivao. Čvrst, borben, na trenutke možda malo i pregrub, ali nakon svega viđenoga dojam je da je ovakav rasplet najrealniji. Tijekom cijele utakmice publika je uživala u visokom ritmu iz kojeg su se momčadi izmjenjivale u prilikama za poentiranje. Kada govorimo o Bjelovarčanima najzreliji su bili pokušaji Motike i Lucasa iz daljine već u prvom poluvremenu, no pločanski vratar Margan je bio priseban te otklonio opasnosti. Njegov kolega na bjelovarskoj strani – Iličević se, također u prvih 45 minuta, točnije u 23. i 24. suočio s Nikolom Marićem, inače najboljim strijelcem dosadašnjeg dijela ovog nogometnog društva, ali je također odlično reagirao u situacijama „oči u oči“ izmamivši tako pljesak s tribina.

Niti u nastavku se ništa nije promijenilo. Obje momčadi su i dalje beskompromisno tražile gol, međutim nekih izglednijih prigoda nije bilo. Još jedan dokaz da se ovdje uistinu radilo o derbiju jest i to što je pravdu dijelio prvoligaški sudac Ivan Vučković iz Zagreba, a kada je on označio kraj novi gromoglasni pljesak s tribina svima je dao do znanja što prisutni misle o ovih 90 minuta nogometne igre. Posebice kada je riječ o igri bjelovarskih mladića u koje je trener Luka Bilobrk usadio jednu veliku želju, borbenost te nepobitno htjenje. Sve navedeno je i ovoga puta izašlo na svjetlo dana pa smo sigurni kako će NK Bjelovar nastaviti u istom tonu.

Zaključno, pogledajte sve rezultate ove prvenstvene runde, pročitajte što nam je bjelovarski nogometni strateg kazao nakon dvoboja, a donosimo vam i trenutno stanje ljestvice pa i bogatu fotogaleriju.

Krajnji rezultati odigranih mečeva 10. kola; foto: Facebook

–Išli smo na pobjedu, no nekad se nešto pita i protivnika. Ovo su ipak lideri prvenstva. Riječ je o jako tvrdoj, čvrstoj momčadi koja ne daje puno prostora za igru. Opasni su, dobri su, ali su moji nogometaši pokazali da se mogu nositi s njima. Smatram kako je ovo bio jedan dobar derbi, pravi muški. Mi iz ovoga izvlačimo još jednu pouku i trudit ćemo se biti još bolji, odnosno osvajati što više bodova. Naposljetku, moram reći i to da, kada igraš derbi uvijek kada dođeš do boda moraš biti zadovoljan – ovo su Bilobrkove riječi. 

Luka Bilobrk
“Mrtva” utrka i velike zanimljivosti će se nastaviti i u budućnosti; foto: Facebook