-3.2 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

50 milijuna kuna stiglo u Bjelovarsko-bilogorsku županiju za izgradnju i dogradnju vrtića

Nove vijesti

U Bjelovarsko-bilogorsku županiju stigla su sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za dogradnju i izgradnju dječjih vrtića u visini od gotovo 50 milijuna kuna.

– Jučer smo saznali rezultate poziva koji je bio raspisan u travnju ove godine. Iz naše županije prošlo je ukupno pet vrtića, 2 iz Grada Bjelovara, te još tri, po jedan u Siraču, Bereku i Štefanju za koje je projekte pisala naša Razvojna agencija. Mi smo jedina županija koja se javila na taj poziv kao nositelj projekta. Mi smo kandidirali dogradnju vrtića u Siraču. On se nalazi u sklopu škole kojoj je Županija osnivač, pa smo to učinili mi i to je još jedan dobar primjer dobre suradnje između županije i općina, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Postojeći vrtić u Siraču pohađa 47 djece, dok će se dogradnjom otvoriti mjesta za još 32 djeteta. Projekt je vrijedan 7,6 milijuna kuna.

– Ono što je još važno za napomenuti, a što je i premijer Plenković naglasio da svi gradovi i općine koji se nisu javili na ovaj poziv da imaju mogućnost javiti se na drugi poziv koji će uskoro biti objavljen. Za njega je osigurano još 340 milijuna kuna, pa pozivam naše gradove i općine koji si zainteresirani da se svakako jave na ovaj natječaj i iskoriste priliku, rekao je Marušić i dodao kako će sutra u Lipiku potpisati ugovor za treću fazu projekta Zaželi za našu županiju.

– Riječ je o zapošljavanju žena koje će se brinuti za starije i teže pokretne osobe. Županiji je za taj projekt odobreno bespovratnih 1,5 milijuna  kuna. Predviđeno je zapošljavanje 31 žene, svaka će se brinuti za šest korisnika. Mi ćemo nakon sutrašnjeg potpisivanja ugovora odmah ići u Javnu nabavu za potrepštine, te raspisivanje natječaja za zapošljavanje žena i sve ćemo učiniti da ovaj i te kako hvale vrijedan projekt zaživi već u prosincu ove godine, zaključio je Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika