25 godina rada ovoga četvrtka proslavila je Matica umirovljenika Grada Bjelovara. Pjevački zbor, orkestar, aktivnosti u dnevnom boravku od kartaških igara, šaha, čitanja dnevnih novina do surfanja internetom samo su neke od aktivnosti kojim si bjelovarski umirovljenici mogu skratiti dane.

Sama Matica ima devet podružnica u Gradu Bjelovaru i oko 620 članova, no u onim najboljim danima taj broj bio je mnogo veći, pa je jedno vrijeme djelovalo čak 15 podružnica, a članova je bilo 1 200.

Predsjednik Matice Ivan Tomić, malo šaljivo je rekao kako je Matica umirovljenika predzadnja udruga kojoj se može biti član, a zadnje je pogrebno društvo. O planovima za naredno razdoblje je kazao kako je prvi preživjeti zimu zbog povećanja cijena režija. Tomić je tu posebno istaknuo potporu koju Matica dobiva od Grada Bjelovara i Županije bez kojih bi bilo teško opstati.

– Od aktivnosti bih izdvojio jedan koncert koji ćemo održati u utorak u Domu kulture gdje će naš orkestar i pjevački zbor biti domaćini. Imat ćemo i posebne goste iz vrtića, skupinu „Sovići“, a bit će tu i Klapa Bjelovar. Tako smo na neki način spojili prvu udrugu u kojoj možete biti kad ste mali, to je vrtić, i našu koja je zadnja u kojoj u životu možete biti. Tako smo zaokružili jednu cjelinu, rekao je Tomić.

Matica je za svojih 25 godina podijelila zahvalnice članovima podružnica, ali i ljudima koji pomažu da umirovljenici ne žive na margini. Tomić se zahvalio i Super radiju i direktoru Draženu Kocijanu Kocki koji ima svoj klub slušatelja u kojem su pretežito umirovljenici i ima sluha za starije osobe.