Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan, kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku kao i WACS organizaciju, jačaju prijateljstva, ali i pomažu ljudima kojima se sreća nije tako nasmiješila. Također je to dan u kojemu kuhari pomažu mlađim kolegama, ali i dan kada se odaje priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu.

Foto: Canva

Međunarodni dan kuhara je postao jedan od najvažnijih dana za kuhare u cijelom svijetu. Glavni cilj obilježavanja ovog dana je promicanje struke. Kuhari imaju odgovornost otvoriti put kada je u pitanju korištenje sastojaka na razuman i odgovoran način. No, WACS nije stao na tome te je u želji da oblikuje i stvara bolji svijet za sve nas pokrenuo akciju „KRENIMO ZELENO KUHARI “.

Foto: Canva

Uz širenje svijesti o maksimalnom iskorištavanju namirnica i smanjivanju količine hrane koja se baca kod pripreme, inicijativa WACS jest to da na međunarodni dan kuhara zajednice educiraju te osvještavaju ekološke aspekte kuharstva.