Nacionalni tjedan dojenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i ove godine obilježila je manifestacija  LJEPOTA RODITELJSTVA u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo te pod pokroviteljstvom Državnog ureda za demografiju i mlade.

Riječ je o jedinstvenoj reviji, a kojoj je cilj da promovira dojenje i ljepotu majčinstva na  moderan i pristupačan način.

Tim povodom na pozornici bjelovarskog Doma kulture okupilo se 20 majki i njihovih mališana koji su dojeni najmanje do šestog mjeseca života, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Ponosna na manifestaciju te njezine sudionice i malene sudionike  je njezina idejna začetnica, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović, koja je zaslužna što Bjelovarsko-bilogorska županija već godinama nosi titulu „Županija – Prijatelj dojenja“.

– Na promociji dojenja radimo 25 godina. Još prije je udruga osnovana mi smo počeli promovirati dojenje. Prvo smo dojenje promovirali samo na području našeg grada, a onda smo to proširili na cijelu županiju. Od 1. siječnja 2013. godine mi smo županija prijatelj dojenja po deset točaka. U to su uključeni svi i čelništva našeg grada, županije, vrtići, škole. Mi idemo ka nekom stvaranju društva koje bi podržavalo dojenje, ne da radi pojedinac nego da svatko ima pozitivno mišljenje o dojenju- istaknula je Čatipović i dodala kako po pitanju dojenja Bjelovarsko-bilogorska županija može biti primjer drugim županijama.

Manifestaciju su podržali i Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Grad Bjelovara Dario Hrebak.