Jubilarnom desetom izdanju Zelene čistke priključilo se ukupno 120 zaposlenika Dukata sa sve tri proizvodne lokacije. Uz volontere iz bjelovarske tvornice u akciji su sudjelovali i zaposlenici iz zagrebačke središnjice i karlovačke tvornice koji su očistili divlja odlagališta otpada u zagrebačkoj Dubravi i karlovačkom naselju Skakavac. Time su dali svoj izravan doprinos smanjenju otpada,  čišćim i zelenijim gradovima, kao i podizanju razine svijesti o našoj ulozi u odlaganju otpada.  

U Zelenoj čistki od 2019. godine na globalnoj razini sudjeluje i Grupa Lactalis, u sklopu koje posluje Dukat, koja je ovu aktivnost učinila dijelom svog programa društvene odgovornosti kojom želi pridonijeti čišćem planetu.

„Ponosni smo što je upravo Dukat pionir u Grupi Lactalis kada je riječ o broju sudjelovanja u ovoj međunarodnoj inicijativi. Dio smo ovog projekta od 2013. godine i u proteklih deset godina naši su vrijedni volonteri očistili nekoliko divljih odlagališta otpada na bjelovarskom području, a u više smo navrata sakupljali otpad i duž južne obilaznice. Osim 50-ak m3 prikupljenog otpada u proteklom razdoblju najviše veseli činjenica da se naši volonteri iz godine u godinu rado priključuju ovoj akciji i tako pridonose ljepšem, čišćem i zelenijem Bjelovaru“, istaknuo je u povodu Dukatove jubilarne Zelene čistke Matija Spevec, direktor bjelovarske tvornice.

Zelena čistka nije jedina inicijativa koju Dukat provodi s ciljem zaštite okoliša i u kojoj sudjeluju zaposlenici. Dukatovci su ovog proljeća sudjelovali u najvećem pojedinačnom korporativnom projektu pošumljavanja u zemlji u sklopu kojeg je posađeno 10.000 sadnica stabala u Turopolju i Gorskom kotaru. Također, pokrenuta su dva nova projekta zahvaljujući kojima se smanjuje ispuštanje ugljičnog dioksida za oko 340 tona godišnje: fotonaponska elektrana na krovu centralnog skladišta u Zagrebu i projekt kružnog gospodarstva kojim se otpadna višeslojna kartonska ambalaža nastala tijekom proizvodnje upotrebljava za proizvodnju toaletnih ručnika i  papira koje koriste zaposlenici u prostorima tvrtke. U tijeku je i izgradnja solarne elektrane na bjelovarskoj tvornici.