13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Pred nama je 14. Burza malih vlakova i autića

Nove vijesti

Na šetnici ispred Gimnazije „Petar Preradović“ u Virovitici, sutra (subota, 24. rujna), od 10 do 15 sati će se održati 14. Burza malih vlakova i autića. Na 25 štandova će biti postavljeni razni vlakovi te autići kolekcionara, a već tradicionalno, ovom sajmu se pridružuju klubovi iz Osijeka i Zagreba – „Carta Magica“, „Grafocentar“, „Hrvatski vojni minijaturisti“, ali i brojni drugi.

Foto: Facebook

Početak susreta je u 10 sati kada je predviđeno službeno otvorenje, a za sve izlagače je osiguran besplatan parking u krugu Gimnazije „Petar Preradović“ Virovitica (prilaz iz ulice Augusta Šenoe). Za detaljnije informacije i za prodajno ili izlagačko mjesto se možete javiti voditelju na broj mobitela 098/1729-994.

Foto: Facebook

Nadalje, kao i svake godine, tako i ove, uz sajam malih autića i vlakova će se organizirati i 6. Grand Prix Virovitica – utrka s autićima na daljinsko upravljanje. Ista će se održati u četiri kategorije: djeca od 5 do 9 godina, djeca od 10 do 14 godina, djeca i odrasli 15 i više godina starosti te tate protiv mama.

Početak navedenog događaja je u 11:15 sati, a možete se prijaviti na ranije navedeni broj mobitela ili na licu mjesta na promo štandu “Virovitica voli vlakove”. Nakon utrke i sajma svi zainteresirani će moći posjetiti izložbu malih vlakova od 17 do 19 sati na Željezničkom kolodvoru Virovitica.

Foto: Facebook

U sklopu 14. Burze malih vlakova i autića će se održati prodaja te razmjena igračaka kao i revija Vibel Designa, a ovim se na jedan atraktivan i zanimljiv način željeznica promovira kroz igru, zabavu te natjecanja. Zasigurno, riječ je o jednoj jedinstvenoj izložbi u ovom dijelu Europe na kojoj će svoje mjesto pronaći makete: vlakova, autobusa, tramvaja, helikoptera, automobila pa i tenkova.

Također, posjetitelji će na 300 metara  kvadratnih moći pogledati oko 3.500 različitih modela vlakova, autobusa i tramvaja, od kojih će se nekima moći upravljati. To će, posve je jasno posebice razveseliti one najmlađe. Bit će tu i makete povijesnih vlakova kao što su originalni model Orient-Expressa iz 1918. godine, Hellas – Istanbul-Express, Jugoslavia-Express, hrvatska i jugoslavenska Mimara, model električne lokomotive Ote Horvata te mnogi drugi.

Foto: Facebook

Zaključno, naglasimo kako je ovu turističku atrakciju pod nazivom „Virovitica voli vlakove“ prepoznala i Udruga hrvatskih putničkih agencija te turistički časopis „Way to Croatia“, a izložbi je dodijeljena nacionalna godišnja nagrada „Simply the best“ u kategoriji Kultura – zbirke i izložbe.

Foto: Facebook

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika