Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su nam dojavili kako su protekloga vikenda zabilježili: provalu, pokušaj provale te krađu.

Netko je u noći s četvrtka na petak (8./9. rujna) u Štefanju pokušao provaliti u trgovinu, ali u tome nije uspio. Također u Štefanju, iste te noći, netko je provalio u ordinaciju opće medicine iz koje je ukrao računalo vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Navedena noć bila je jako prometna za policiju što znači da je netko iz čazmanskog Doma zdravlja ukrao razna medicinska sredstva, a visina nastale materijalne štete će se utvrditi naknadno.

Ovome dodajmo kako su izdvojena i tri narušavanja javnog reda i mira.

U petak oko 21:50 sati, u Garešničkom Brestovcu, na parkiralištu ispred trgovine došlo je do narušavanja javnog reda i mira 32-godišnjaka i 35-godišnjakinje s jedne strane te 29-godišnjaka i 44-godišnjakinje s druge. Oni su jedni na druge vikali nakon čega je 29-godišnjak metalnom dizalicom više puta po glavi udario 32-godišnjaka. 32-godišnjak mu je uzvratio udarcem po leđima biljarskim štapom.

Za to vrijeme, 44-godišnjakinja je udarila šamar 35-godišnjakinji. U navedenom događaju jedni drugima su izrekli prijetnje, a 32-godišnjak je lakše ozlijeđen. Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, dok protiv 32-godišnjaka i 44-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.

U subotu oko 20:25 sati u bjelovarskoj ulici Željka Sabola, na parkiralištu ispred Osnovne škole došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što je 34-godišnjak fizički napao 16-godišnjaka te 17-godišnjaka udarivši obojici šamar. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Isto tako, u subotu, oko 21:15 sati u Ždralovima, u Daruvarskoj ulici, u ugostiteljskom objektu je došlo do narušavanja javnog reda i mira. To su činili 32-godišnjak i 29-godišnjak, i to na način da su vikali, razbacivali inventar te fizički napali 38-godišnjaka zadavši mu više udaraca po glavi i tijelu.

U namjeri da spriječi sukob, umiješao se 28-godišnjak koji je odgurnut te srušen na tlo. 32-godišnjak i 29-godišnjak su privedeni u prostorije policije, a alkotestiranjem je kod 32-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,23 promila. 29-godišnjak je imao 2,03 promila. Obojica su smještena u posebnu policijsku prostoriju do otrežnjenja. Protiv njih će uslijediti optužni prijedlog.