Na studijskom odjelu bjelovarske knjižnice “Petar Preradović” je prošle srijede (7. rujna) predavanje održala astrologinja Marina Đokić. Đokić je diplomirana pravnica, rođena u Splitu 1984. godine. Oduvijek ju je privlačilo sve što je mistično, duboko, tajno i skriveno pa nije niti čudno što je karijeru izgradila rješavajući zločine. Osim toga, Marina je strastveni audiofil, kolekcionar šešira, ljubitelj prirode te planinar.

Nadalje, astrologija nas podsjeća da postoji razlog što se nalazimo tamo gdje jesmo, bilo to ugodno ili ne. Isto tako, ako smo dovoljno otvoreni, astrologija nam može ukazati alate za rad na sebi, alate s kojima možemo mijenjati sebe, a samim tim i “sudbinu”. Jedino nas pomirenje sa samim sobom (unutarnji svijet i vanjske okolnosti) vodi do slobode. I ne zaboravimo, svatko ima svoj put.

Marina Đokić je u Bjelovaru održala nesvakidašnje predavanje; foto: Slaven Klobučar

Zajedno zaronimo u 2022. godinu te njezine planetarne tranzite, kako na globalnom planu, tako i na individualnom. Pogledajmo na svijet kroz astrološke lente, potaknimo inspiraciju i osjetimo povezanost sa kozmosom. Naposljetku, cijelu ovu jako zanimljivu priču zaokružimo citatom Liza Greena, ali i riječima same Đokić.

“Umjetnost astrologije doista zahtijeva intelektualnu jasnoću; ali jednako tako zahtijeva empatiju, intuiciju, maštu, perspektivu i iskustvo. Čak i tada, interpretacija možda neće pogoditi cilj, jer umjetnost nikada nije jamčila preciznost. U najboljem slučaju može jamčiti smisao i uvid.”

Splitska astrologinja je na postavljena pitanja dala poučne odgovore; foto: Slaven Klobučar

–Astrologija je moja velika ljubav već dugih 20 godina pa sam sa Bjelovrčankama i Bjelovarčanima, koji su došli na moje predavanje podijelila dio tog mog stečenog znanja. Meni osobno astrologija pomaže da dobijem još bolji uvid u samu sebe jer se bavim isključivo psihološkom astrologijom koja gleda arhetipe planeta i utjecaj na ljude kroz tranzite. Slijedi nam vrijeme djevica i vaga, a Merkur će se kretati baš kroz ta dva znaka. Isto tako, slijedi nam i mladi mjesec u djevici koji se veže na sve to. Tako da, svi zajedno ćemo si morati postaviti pitanja – kako se ponašati u odnosima te što možemo poboljšati? Dakle, zapravo, kritički sagledati sami sebe – poručila nam je Đokić.