20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Objavljen poziv za uključenje u ovogodišnji Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Nove vijesti

Danas (četvrtak, 1. rujna 2022.) objavljen je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu Nacionalne staklenke meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Med je jedna od najzdravijih namirnica; foto: Canva

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova, a to su: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2022., povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju educiranja djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača koji je pakiran u Nacionalnu staklenku.

Sigurni smo da će i ove godine školska djeca puno toga naučiti o medu; foto: Canva

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine, a u četiri godine njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 142.840 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 775 pčelara. Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2022. godine, a detalje i potrebnu dokumentaciju pronađite na internetskim stranicama agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Skraćeno APPRRR.

U kuhinji se od meda mnogo toga finoga može pripremiti; foto: Canva

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika