Došlo je do još jedne dragovoljne predaje oružja.

Naime, u ponedjeljak (22. kolovoza), 82-godišnjak iz Bjelovara je policiji predao automatsku pušku Crvena Zastava M70 kalibra 7,62×39 milimetra. Puška je pohranjena u skladište ubojite opreme sve do uništenja. 82-godišnjak je to u svom posjedu imao nezakonito, a budući da je to dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak.

PU Bjelovarsko-bilogorska se još jednom zahvaljuje svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te i dalje poziva sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju bez straha od kazne.

Isto tako, koristi se i ova prilika kako bi se građani zamolili da oružje te eksplozivna sredstva u policijske postaje ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Na teren će biti poslani stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.