U petak (12. kolovoza) oko 10 sati u Ivanskoj, u ulici Mali Bjelovar, 19-godišnjak je iza svoje obiteljske kuće u dva navrata opalio iz lovačke puške koju legalno posjeduje. Oružje koje legalno posjeduje te streljivo su od njega privremeno oduzeti. 
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 35. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Ovome dodajmo kako se za navedeni prekršaj počinitelju može izreći novčana kazna od 3,000,00 do 15,000,00 kuna ili kazna zatvora do 30 dana. 

Također u petak, 25-godišnjak je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ policiji dragovoljno predao poluautomatsku pušku Crvena Zastava, kalibra 7,62×39 milimetara. Ona je pohranjena u skladište ubojite opreme PU Bjelovarsko-bilogorske sve do uništenja.

Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske se ovim putem zahvaljuju svim građanima koji su dosad sudjelovali u navedenoj kampanji te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju bez straha od kazne.

Isto tako, građani se mole da oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Pozivu će se odazvati stručni te osposobljeni policijski službenici u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.