Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Draganec jedno je od najaktivnijih vatrogasnih društava na području Grada Čazme. No, to nije zbog ogromnog budžeta, već odnosa članova prema svom vatrogasnom društvu i pomlatku.

Njihove najmlađe ekipe redovito na natjecanjimaa osvajaju medalje. Tajna ovako dobrih uspjeha je prije svega u prenošenju ljubavi na najmlađe od malih nogu, a najmlađi to vraćaju na najbolji mogući način.

Pomladak DVD-a Gornji Draganec

Najmlađa članica u ekipi je Lea Tuđa koja ima samo četiri godine. Na prva natjecanja Lea je krenula sa samo tri godine. Ljubav prema vatrogastvu na nju je prenijela sestra koja također trenira u DVD-u Gornji Draganec. Veseli se svakom treningu i ne izostaje niti s jednoga.

Osim što je aktivna u vatrogastvu Lea je i članica KUD-a Graničar Čazma gdje je također redovita na probama i nastupima.

Lea je na početku svojeg vatrogasnog i folklornog puta i upravo ona je budućnost KUD-a Graničar Čazma i vatrogastva u DVD-u Gornji Draganec. Mi joj želimo da sve u životu obavlja s lakoćom kojom je danas rušila limenke na natjecanju malih vatrogasaca u Gornjem Mikloušu.