Iako u ovim vrućim ljetnim danima malo tko razmišlja o Božiću i Novoj godini na imanju obitelji Salaj u Grabovnici već su počeli pripreme za nadolazeću Božićnu priču.

Kako smo već pisali OVDJE, nakon što je nakon prošle Božićne priče raskinut ugovor s tvrtkom koja je plaćala najam za imanje, Zlatko Salaj dalje sa svojim sinom Alenom vodi brigu o imanju i manifestacijama koje se na njemu održavaju.
U skladu s tim prije nekoliko dana počelo je postavljanje lampica kako bi sve bilo spremno krajem studenog za novu Božićnu priču. Trenutno je zaposleno četvero djelatnika, a s ukrašavanjem se krenulo, s obzirom na ljetno vrijeme od dijela imanja koje je bliže šumi i koje je tijekom dana u hladovini. Kako je rekao Zlatko Salaj u planu je da ove godine, za razliku od prošle, bude okićeno gotovo cijelo imanje.

Zlatko Salaj

– Bit će svakako okićeno više nego prošle godine, ali teško je reći koliko ćemo uspjeti jer ne znamo kakva će biti jesen. Zato smo i krenuli već sada. Ako neće jesen biti kišovita onda će biti dobro, koliko će nam vrijeme dozvoliti toliko ćemo okititi – kazao je Salaj.

Osim lampica imanje će ukrasiti i nekoliko novih drvenih kipova koje će osim već poznatih umjetnika koji dolaze raditi na imanje, ujesen doći napraviti i jedan umjetnik iz Ukrajine.

– Očekujemo ujesen svjetskog prvaka u radu s motorkom, on je obećao da će doći, a kako stvari stoje izgleda da i hoće. Gledamo svake godine da se napravi nešto još ljepše, da bude više sadržaja i da ljudi budu zadovoljniji, tako da jedva čekam listopad da opet dođu majstori i da dalje rade – rekao je Salaj.
Mi također čekamo kraj studenoga kada će svoja vrata ponovno otvoriti Božićna priča u Grabovnici i nadati se da više neće biti zatvaranja zbog koronavirusa, koje je i ovoj manifestaciji nanijelo veliku štetu.