Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Utvrdili su 157 prometnih prekršaja, od čega 5 prometna prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena u Daruvarskom Brestovcu kod 60-godišnjaka od 2,41 promila.

Utvrđen je 91 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća nepropisna brzina izmjerena je u Kupinovcu i iznosila je 99 km/h na dionici na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Utvrđeno je 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom i još 37 ostalih prekršaja.

U nedjelju od 12 do 20 sati provedena je i akcija pojačanog nadzora na prekršaje vozača motocikala i mopeda i pritom je utvrđeno 13 prometnih prekršaja u skladu s akcijom.

Usprkos pojačanom nadzoru policije, na cestama BBŽ dogodile su se tijekom vikenda 3 prometne nesreće, od kojih je jedna bila na bjelovarskom području i dvije na grubišnopoljskom, no ono što je dobro, zabilježena je samo materijalna šteta.