13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Župan Marušić ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu uručio ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć

Nove vijesti

Župan Marko Marušić uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenadu Mrzlečkom ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć. Vozilo je posredstvom Bjelovarsko-bilogorske županije nabavljeno iz decentraliziranih sredstava, a namijenjeno je za potrebe Ispostave u Garešnici.

-Drago mi je da smo mogli osigurati sredstva za nabavu ovog vozila ukupne vrijednosti nešto veće od 562 tisuće kuna. Radimo na obnovi voznog parka našeg Zavoda za hitnu medicinu i ovo je, ako se ne varam, 14. vozilo u voznom parku Zavoda. Želja nam je smanjiti prosječnu starost vozila i na taj način povećati sigurnost pacijenata i djelatnika Zavoda – kazao je župan Marušić naglašavajući da upravo sigurnost pacijenata i djelatnika uvijek mora biti na prvom mjestu.

Ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki zahvalio je Županiji i županu osobno na prepoznavanju iznimne važnosti obnavljanja voznog parka.

-S obzirom na to da dio naših vozila datira još iz 2011. godine i da neka od njih imaju i do 270 tisuća prijeđenih kilometara, događaju se kvarovi koji nas onemogućavaju u izvršavanju naših zadaća. Ova nabava je utoliko važnija što prošle godine nije nabavljeno ni jedno novo vozilo i ovo će sigurno doprinijeti, ne samo većoj sigurnosti, nego i većoj efikasnosti naših djelatnika u obavljanju hitnih intervencija – kazao je Mrzlečki navodeći da se u narednoj godini planira nabava još dva ovakva vozila.

Nakon primopredaje vozila župan Marušić u društvu ravnatelja obišao je zgradu Zavoda i susreo se s djelatnicima te im zahvalio na njihovom predanom radu i svemu što čine za zdravlje pacijenata.

Foto: lorenzo Kocijan Pacas

Izvor: bbz.hr

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika