Jučer (ponedjeljak, 18. srpnja) je u bjelovarskom Boho parku u sklopu bjelovarskog kulturnog ljeta predstavljena autobiografska knjiga „Sve bio je ritam“ autora Borisa Leinera. Leiner je legendarni bubnjar mega popularnih glazbenih sastava: Azra, Vještice, Haustor, So Mazgoon i mnogih drugih, a ovdje je riječ o autentičnom, suvremenom i nadasve zabavnom štivu pisanom „uz dlaku“ koje obuhvaća najzanimljivije trenutke Leinerove bogate glazbene karijere.

Knjiga je pisana potpuno opuštenim stilom; foto: Filip Mlinar

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner je napisao knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac te mnogih drugih), a iste su ispisane duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Proslavljeni glazbenik se na humorističan način, u skladu svog karaktera obraćao okupljenima; foto: Filip Mlinar

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici što u prijevodu znači da ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Ovaj legendarni bubnjar je ovom knjigom uzburkao uljuljkane glazbene te umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz njegov zaigrani, plesni ritam.

Azra je bio samo jedan od mnogobrojnih bendova u kojem je Leiner dokazivao svoj veliki glazbeni talent; foto: Filip Mlinar

Inače, Leiner je rođen u Čakovcu 1957. godine, a osim što je glazbenik posljednjih se godina sve više bavi i kiparstvom. Dakle, ovdje je riječ o svestranom čovjeku u čijem su društvu te dogodovštinama uživali svi prisutni.

Jasminka Mitrić – Leinerova životna suputnica te osoba koja mu je pomagala pri stvaranju ovog djela; foto: Filip Mlinar