Proteklog vikenda u Korčuli održan je 27. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula 2022.

U sklopu 1. festivalske večeri u subotu 16. srpnja pod nazivom ”Zlatne kapi u notama života” nastupale su: Ženska klapa ”Divna” iz Trpnja, Ženska klapa ”Manina” iz Blata, mješovita klapa KUD-a Ivo Lozica iz Lumbarde, mješovita korčulanska klapa ”Koštil” koja djeluje pri viteškoj udruzi ”Kumpanija” iz Pupnata i mješovita korčulanska klapa ”Sfida” koja je ovogodišnja pobjednica Festivala klapa Omiš 2022.

Druga Superfinalna večer ”Melodije Marka Pola” na kojoj je sudjeovalo 25. izvođača programa iz šest zemalja u našem okruženju održana je sinoć, a na njoj je nastupio i Tomislav Škara iz Bjelovara uz Crkvene pučke pivače Rogotin.

Nakon što je 2020. godine pjesmom „Srce mi Dalmacija” osvojio ”GRAND PRIX XXV. MARKO POLO FESTA”, prošle godine pjesmom ”Pivam ti pismu iz srca” III. nagradu publike, ove godine je osvojio 1. nagradu publike pjesmom ”Tamo moja duša spava” za koju glazbu i tekst potpisuje Ante Sikirić, a aranžman Miroslav Konopa.

1. nagradu žirija osvojila je regionalna pjevačka zvijezda Nikolina Kovač.

Grand prix festivala osvojili su Voljen Grbac i Tea Vučak s pjesmom „Nima lipše od naše Korčule“, a za naše čitatelje su i zapjevali.

Foto i video: Dražen Kocijan