Drugi je dan manifestacije „Ljeto u Farkaševcu“, a svi koji vole dobar fiš mogli su uživati i besplatno degustirati ovaj specijalitet iz 14 različitih kotlića, od koji je 13 sudjelovalo u natjecanju. Uz fišijadu održano je i već tradicionalno natjecanje u lovu ribe na akumulaciji u Farkaševcu u organizaciji Dabrova iz Pupine bare i uz podršku Općine Farkaševac.

– Izuzetno sam zadovoljan odazivom na našu fišijadu koja se već godinama održava u Općini Farkaševac, ali i na natjecanje u ribolovu. 13 ekipa je kuhalo fiš, a bilo je 15 ekipa po dva člana u ribolovu. Najbolji su kao i svake godine dobili nagrade i pehare, a svi prisutni mogli su stvarno uživati – rekao je načelnik Matija Copak.

U ribolovu, u sektoru A najbolji je bio Leon Međimurec, koji je ujedno uhvatio i najveću ribu, u sektoru B pobjedu je odnio Stjepan Hršak, dok je ukupnu pobjedu i prelazni pehar osvojila ekipa ŠRD-a Črnec Gradec.

Ekipa ŠRD-a Črnec Gradec, pobjednici natjecanja u ribolovu

U kuhanju fiša pobjedu je odnijela ekipa “Grgina močvara“ u sastavu Ivan Pigac i Marko Dević iz Bolča i Marko Kusobrak iz Donjeg Markovca. Do sada su sudjelovali u svim fišijadama u Farkaševcu, najbolji rezultat do sada im je bilo treće mjesto, a ove godine uspjeli su dohvatiti prvo.

– Za dobar fiš treba biti dobra riba, dobra paprika i majstori koji miješaju – kažu momci iz Grgine močvare za recept koji je potreban za dobar fiš.

Grgina močvara – pobjednici natjecanja u kuhanju fiša

Spomenimo kako su svi posjetitelji mogli vidjeti i vježbu s brentačama malih vatrogasaca iz Kabla, te se okušati u jahanju na konju Konjogojske udruge Vrbovec. Ljeto u Farkaševcu nastavlja se u središtu općine uz bogat program kojeg će na kraju začiniti glazbom Ledina i Sinovi ravnice.

Bogat je program i u nedjelju uz roštiljadu na ribnjaku i nastup Reanimatora, te programom u središtu mjesta uz podjelu vola, šarana na rašljama i fiša, a sve će na kraju začiniti Opća opasnost i veliki vatromet u večernjim satima.