Općina Farkaševac slavi Dan općine, a tim povodom ovoga petka održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju su svojim prisustvom uveličali, uz načelnike susjednih općina i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Okroša i izaslanica predsjednika Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Načelnik Općine Matija Copak u svom govoru istaknuo je kako je prošla godina dana od početka njegovog mandata, te da se ponosi svime što je u toj godini napravljeno. Sjenica za likovno-kulturne aktivnosti djece koja pohađaju školu u Farkaševcu, opremanje škole s 15 novih računala, izgradnja novog deponija stočne vage u Bolču, uređenje područja akumulacijskog jezera u Farkaševcu, osmišljene su nove manifestacije, samo su neke stvari koje je spomenuo načelnik Copak koji je dodao kako do kraja godine predstoji realizacija još nekoliko projekata, kao što su izgradnja mini tržnice, uređenje desetak dječjih igrališta u općinskim naseljima, uređenje nogometnog igrališta i nogostupa u Farkaševcu. Također, u izradi su planovi za izgradnju nogostupa u Bolču i aktivaciju industrijske zone.

Načelnik Matija Copak

– Glavni cilj našega djelovanja je stvoriti preduvjete i infrastrukturu koja će zadržati stanovništvo u našem kraju ali i potaknuti doseljavanje u naše ruralne prostore. Ono što mogu obećati je da ću se kao načelnik uvijek boriti za napredak naše općine. Koristit ću svaku priliku da naš kraj učinim boljim i ljepšim mjestom za život – kazao je Copak.

– Zagrebačka županija je partner svim svojim općinama i gradovima i cilj je da zajedno idemo naprijed – u svom govoru istaknuo je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec:

– Shvatio sam, vidio i doživio da se cijeni  i respektira naša županija jer smo u brojnim područjima jedna od vodećih županija, a to je zahvaljujući načelnicima i gradonačelnicima i svima koji su nam dali povjerenje, a ja vjerujem da ćemo svi to povjerenje opravdati – kazao je Kolarec.

Ervin Kolarec zamjenik župana Zagrebačke županije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjetila je kako se Ministarstvo poljoprivrede uz ostalo bavi i izgradnjom i obnovom lokalne infrastrukture kao što je primjer i u Farkaševcu gdje je izgrađen dječji vrtić.

– Njih smo 9 izgradili na području Zagrebačke županije u ovom programskom razdoblju, tu su i nerazvrstane ceste koje nerijetko vode do poljoprivrednih površina, kao i društveni i vatrogasni domovi, a mi ćemo nastaviti ulagati u ovu infrastrukturu zajedno s drugim tijelima zato što je cilj održavanja vitalnih ruralnih zajednica jedan od devet ciljeva zajedničke poljoprivredne politike ove Vlade i tako će biti u desetljećima pred nama – kazala je Vučković.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Općina Farkaševac mjesto je izuzetno vrijednih ljudi – rekao je u svom govoru izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Okroša.

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo istaknuti da je načelnik Matija Copak zajedno sa svojim suradnicima u godinu dana koliko obnaša svoju časnu dužnost, ne samo uspio unijeti novi entuzijazam među sve stanovnike, nego u ovom kratkom vremenu, svojim zalaganjem uspio je privući niz projekata. Toga svega ne bi bilo bez njegovog predanog rada i rada njegovih suradnika – kazao je Okroša.

Načelnik Općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša

Na svečanoj sjednici općinska priznanja dodijeljena su općinskoj Udruzi umirovljenika i Zlatku Potočiću za zasluge u razvoju vatrogastva na području općine. Nakon sjednice manifestaciju „Ljeto u Farkaševcu“ otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.