Radovi na stadionu „Brdo“ u Ždralovima su pri samom kraju. Kako bi sve bilo prema standardu te kako bi novi stadion mogao dobiti uporabnu dozvolu, također je potrebno proširiti postojeće parkiralište. Taj će posao odraditi Grad Bjelovar u namjeri pomoći tamošnjem klubu koji je investitor radova na stadionu, a sve uz pomoć privatnih donacija.

Što će se točno raditi i što je do sada napravljeno, doznali smo na konferenciji za novinare danas (petak, 15. srpnja). Ista je održana na stadionu u Ždralovima, a, uz gradonačelnika Hrebaka prisustvovali su joj i predstavnici NK Mladost Ždralovi.

Dario Hrebak; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

–Grad Bjelovar će sveukupno isplatiti 2.500.000,00 kuna NK Mladost Ždralovi kako bi se s njegovim dodatnim sponzorskim sredstvima bilo u mogućnosti do kraja izgraditi ovakav objekt čija je ukupna cijena oko 8.500.000,00 kuna. Stadion je vlasništvo Grada Bjelovara, koristi ga NK Mladost Ždralovi te bih naglasio kako sve ovo radimo zajedničkim snagama. Siguran sam da će ovo koristiti i generacijama koje dolaze, a tu je također i parkiralište koje ćemo dodatno proširiti. U svakom slučaju, licenca ne bi trebala biti upitna, uporabna dozvola će isto tako vrlo brzo stići te je moje mišljenje da će se službeno otvaranje oba nova stadiona – i onog bjelovarskog i ovog ovdje u Ždralovima poklopiti.

Dakle, radovi idu dalje, a prva sljedeća investicija na oba stadiona će biti rasvjeta vrijednosti preko 500.000,00 kuna. Važno je kazati kako će jedan dio tog projekta financirati i HOO kroz program sporta, a želja nam je imati i dva najbolja travnjaka u središnjoj Hrvatskoj. Grad Bjelovar je iz tog razloga spreman preuzeti obvezu brinuti o oba travnjaka što znači nabavljanje specijalizirane opreme početkom sljedeće godine i smatram kako možemo napraviti dva odlična nogometna zdanja.

Zaključio bih time da su mi oba kluba jako draga te mi je od svega najvažnije da se u našoj županiji nastavi razvijati sport, mladi igrači i garantiram vam da će se i Mladostaši i Bjelovarčani u predstojećoj nogometnoj sezoni boriti za sam vrh ligaškog poretka – puno toga nam je rekao bjelovarski gradonačelnik Hrebak.    

Na njegove riječi se nadovezao Renato Radić, predsjednik momčadi iz Ždralova.

Renato Radić; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

–Zahvalio bih se gradonačelniku na potpori i kazao bih da naš klub ide svojim osmišljenim putem. Imamo svoj jasan koncept razvoja nogometa, razvoja mladih nogometaša, a sve to bez odgovarajuće infrastrukture ne bi bilo moguće. Zajednička suradnja s Gradom nam je dodatan vjetar u leđa i smatram da svi drugi klubovi na našem primjeru mogu učiti. Također, uvjeren sam kako ćemo i dalje uspješno surađivati te se nastaviti razvijati u svim smjerovima – ovo su Radićeve riječi. 

Ništa se ne prepušta slučaju; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Podsjetimo, na novom je stadionu predviđeno 900 natkrivenih sjedećih mjesta na tribinama, 400 m2 klupskih prostorija koje će sačinjavati dvije velike svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorom te, među ostalim, novinarsku, konferencijsku i sobu za doping kontrolu.

Stadion “Brdo” u Ždralovima iz dana u dan sve je ljepši; foto: Lorenzo Kocijan Pacas