Nogometaši Mladosti iz Ždralova su jučer (srijeda, 6. srpnja) u 18 sati, na svom igralištu Brdo krenuli s pripremama za novu sezonu. Dakle, izabranici trenera Danijela Lovrića nisu imali puno vremena za odmor nakon tri kvalifikacijske utakmice koje su, polovicom mjeseca lipnja odigrali na bjelovarskom Gradskom stadionu na Logoru, a u pokušaju domoći se najvećeg klupskog uspjeha – ulaska u Drugu hrvatsku nogometnu ligu. Nažalost po njih i sve njihove navijače, pokleknuli su na posljednjoj prepreci te su sada, s mnoštvom novih lica u svojim redovima krenuli u nove izazove. Shodno svemu navedenome, Redsi će u predstojećoj sezoni igrati u jedinstvenoj Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi koja će također, u to ne treba sumnjati biti vrlo zanimljiva.

Jedan od povratnika u Ždralove – Ivan Bošnjak

Nadalje, na prvom treningu su se okupila 24 igrača, ali treba napomenuti kako to još nije konačan broj. Preciznije rečeno, kako doznajemo iz klupskih izvora, pojedini nogometaši su u Ždralovima samo na probnom razdoblju, dok se s pojedinima još uvijek pregovora oko dolaska. Klub iz blizine Bjelovara će u pripremnom razdoblju odigrati čak sedam prijateljskih susreta i naglasimo da će prvi biti već nadolazeće subote (9. srpnja) na domaćem travnjaku protiv koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa od 17 sati. Vjerujemo da vam posebna pozivnica za ovaj događaj nije potrebna.

Iz krapinskog NK Zagorec se u Ždralove vratio Kamerunac Reme Amara Camara

Potom će 16. srpnja Lovrićevi majstori odmjeriti snage sa NK Dugo Selo. 23. srpanj će im donijeti meč protiv Belišća, četiri dana nakon toga će igrati sa zagrebačkim drugoligašem Kustošijom. 30. srpnja na rasporedu je ogled sa Bijelim Brdom, 6. kolovoz jednoj od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti donosi momčad Slatine, dok će posljednja priprema utakmica biti protiv Vrbovčana 10. kolovoza.

Pojačanje je stiglo i u zdravstvenom timu – svima dobro poznati Ivan Vinković

Uvertira u prvenstvene obveze, koje će startati 20. kolovoza za Mladost iz Ždralova će biti finale županijskog kupa protiv Bjelovarčana 13. kolovoza. Igrat će se na igralištu Brdo i jasno je da će to biti još jedan u nizu zanimljivih dvoboja između ova dva sastava. Za koga će taj broj 13 biti sretan saznat ćemo tog popodneva, kao što ćemo, po održavanju plenuma u sjedištu nacionalnog nogometnog saveza uskoro saznati i to s kim će Lovrić i njegovi izabranici otvoriti prvenstvo tjedan potom.

Prozivci je bio prisutan i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je, između ostaloga ugodno razgovarao s Renatom Radićem

Kao zaključak cijele ove priče nam je još preostalo prenijeti vam Lovrićeva razmišljanja.

Danijel Lovrić nam je govorio jako zanimljivo

– Kao što to biva svake sezone, nekolicina igrača nas je napustila, dok su neki novi ovdje s nama. Moram naglasiti kako mi je izuzetno drago što je nekoliko nogometaša koji više nisu u našem kolektivu ostvarilo  transfere u još kvalitetnije, bolje lige. Posebice se to odnosi na Seida Behrama koji je potpisao ugovor s koprivničkim Slaven Belupom. Isto tako, David Žabec će od iduće sezone braniti boje NK Kustošija te bih rekao kako su oni na taj način pokazali do čega se može doći velikim trudom i zalaganjem. Nadalje, novi momci koji su sada s nama su ovdje jer su izabrani ciljano i siguran sam da će uspjeti nadomjestiti ove odlaske.

Liga koja je pred nama će biti izrazito zanimljiva, razvojna za mlade te smatram da će svaka utakmica biti na pragu nedavno odigranih kvalifikacija. Stoga će pripreme biti puno intenzivnije, jače nego što je to bio slučaj prijašnjih sezona, ali moram istaknuti kako ne stvaramo nikakav pritisak na momke. Dakle, ove godine ćemo se pripremati iz dvoboja u dvoboj jer puno momčadi koje će nam se suprotstaviti niti ne poznajemo.

Imamo privilegiju otići u Daruvarske toplice gdje ćemo provesti tjedan dana. Tamošnji uvjeti su odlični i imat ćemo sve na raspolaganju – terene, teretanu, bazene. Tako da, nastojat ćemo to što kvalitetnije iskoristiti kako bismo se svi zajedno još bolje upoznali obzirom da je promijenjen jedan dio sastava – puno toga nam je kazao trener Mladosti iz Ždralova.