-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Razgovarali smo s Marietom Magdić iz Ivanske, osvajačicom tri zlata na 11. Europskim igrama mladih osoba s invaliditetom i poteškoćama

Nove vijesti

Marieta Magdić, djevojka je koja ima 20 godina i živi u Ivanskoj.

Marieta je rođena s deformacijom donjih ekstremiteta i jednim bubregom, a bez pomoći invalidskih kolica vrlo teško se može kretati, osoba je s 90-postotnim invaliditetom.
Iza nje su i brojne teške operacije koje je prošla u svom životu. Sve to nije ju obeshrabrilo da bude aktivna sportašica i da ispunjava sve svoje ciljeve u životu.

Članica je Kulturno-sportskog KUL PONG kluba Bjelovar gdje postiže zapažene rezultate.

– Stolnim tenisom se bavim preko 6 godina, a sve je počelo od otvorenja Kluba. Od kada klub postoji od tada sam i ja tamo – kazala nam je Marijeta.

Marieta je na posljednjem Međunarodnom natjecanju mladih, EMIL open u Češkoj (11. Europskim igrama mladih osoba s invaliditetom i poteškoćama), osvojila tri zlatne medalje u stolnom tenisu. Prije dvije godine u Splitu osvojila je titulu državne prvakinje u paru u stolnom tenisu.

– Osim državnih natjecanja, ovo je prvi put da sam išla van države na neko veće natjecanje. Stvarno predivno iskustvo, stekla sam nova prijateljstva. Iskreno mi je žao što češće nemamo veća druženja, državna natjecanja su jednom godišnje i traju samo 2 dana, a ovo je trajalo 6 dana. Bilo je to uzbudljivo putovanje – kazala je Marieta.

Velika pomoć i podrška Marieti su obitelj, rodbina i prijatelji. Podršku ima i u Općini Ivanska koja joj je ove godine financijski pomogla u nabavi nove opreme. Isto tako DVD Ivanska osigurao joj je prostor kada treba odraditi trening, a nakon uspjeha u Češkoj iznenadio ju je i dočekom. Marietino putovanje u Češku je financirao klub URIHO iz Zagreba i na taj način joj pomogli.

Marieta osim stolnog tenisa obožava i fotografiju i nada se da će joj to postati i životni poziv.

– Fotografiranje mi je drugi hobi, a u nekoj daljnjoj budućnosti bih htjela da mi to bude posao – dodaje Marieta, a na pitanje koji su joj planovi u budućnosti je kazala.

– Ne mogu reći točno koji su mi planovi za budućnost jer se još pronalazim, ali kako sam gore navela u vezi fotografije, to mi jedan od većih ciljeva – rekla je.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika