DVD Siščani ove subote, 2. srpnja proslavilo je 90 godina  postojanja. Osnovano je 20. travnja 1932. godine kada je održana konstituirajuća sjednica. Prvi predsjednik društva bio je Petar Kovačina, a prvi zapovjednik Ivan Letec. Društvo je bilo vrlo aktivno kroz povijest, a glavni izvor prihoda često su bile tombole i zabave čega se sjećaju samo stariji članovi društva. Uvijek su bili spremni na intervencije, pa su čak u vrijeme žetve održavali dežurstva. Društvo je, kako prije, tako i danas, aktivno na svim vatrogasnim natjecanjima. 1981. godine je prionulo na rušenje starog doma i gradnju novog za što im je trebalo godinu dana. Taj dom je i danas u funkciji. DVD Siščani danas broji 67 članova i  u suradnji s gradskom i županijskom Vatrogasnom zajednicom redovito upućuje članove na dodatno osposobljavanje, pa je tako samo ove godine za vatrogasca osposobljeno 9 članova, vatrogasnog dočasnika 3 člana i vatrogasnog časnika 1 član, a u tijeku su osposobljavanja za dočasnike i vatrogasce 1. klase. Aktivno se radi s najmlađim članovima kojima stariji prenose svoja znanja i vještine, pa se za budućnost društva ne treba brinuti.

Ovu visoku obljetnicu je na svečanoj skupštini čestitao predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović i zahvalio na svemu što čine za vatrogastvo kako svog mjesta, tako i grada i županije.

– Samo na taj način i svi zajedno možemo očuvati vatrogastvo ove županije i cijele Lijepe naše na način kako su nam to naši preci predali, a to je da ovakva društva opstaju, rade i funkcioniraju i budu stup svog mjesta. U mnogim selima ni nema nešto drugo osim dobrovoljnog vatrogasnog društva tako da je na nama teret da u ova, ne tako zavidna vremena, kada je depopulacija prisutna svuda i smanjuje se broj stanovnika u našim selima da mi kao vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva na neki način očuvamo život u tim selima – kazao je Štefović.

Godišnjicu su DVD-u Siščani čestitali i glavni županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger, predsjednica Vatrogasne zajednice Grada Čazme Ivana Žugaj, zapvjednik JVP Čazma Tihomir Brnjanec, predsjednik čazmanskog Gradskog vijeća Branko Novković i županijski vijećnik Ivica Vranić.

Jubilarne nagrade dobili su članovi društva za dugogodišnji rad, te su podijeljene zahvalnice onima koji su pridonijeli razvoju i radu Društva.