Nadzorni odbor Komunalija Čazma, Komunalija vodovod i Čaplina usvojio je financijsko izvješće o poslovanju. Prihodi ove tri gradske tvrtke iznose 29,7 milijuna kuna što je 7% više od najbolje 2019.godine.  Ukupna dobit iznosila je 309.007 kuna uz pozitivno poslovanje sve tri tvrtke.

 Prosječan broj zaposlenih je 75 kojima prosječna plaća s  putnim troškovima iznosi 5.365 kn što je nešto više od županijskog prosjeka.

– U poslovanju osim redovno izvršenih komunalnih poslova gradili smo vodovode u Ivanić Gradu, Glini i Ivanskoj, polje za uzemljivanje na uređaju u Velikom Trojstvu. Izradili preko 2 km rekonstrukcije vodovodne i plinske mreže u Čazmi.Pripremili smo građevinsku dozvolu i riješili imovinsko pravnu problematiku za poslovno stambenu zgradu na Trgu čazmanskog kaptola 18 koju ove godine i gradimo – kazao je direktor Komunalija Ivan Beljan.

– Najbitniji detalj u poslovanju je ipak opstanak vodoopskrbe u okvirima naših poduzeća. Temeljem toga cijena se vode od 1.7.2022.ne povećava za 40%. Osim toga nama bi u veliko ugrozili opstanak ovako pozitivnog poslovanja. Što se cijena usluga za građanstvo tiče one se i pored velike krize nisu mijenjale u 2021.god.ni ne budu u 2022.god.osim cijene plina koje su do sada bile jedne od najnižih u RH – zaključio je Beljan.