13 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Šumari se pripremaju za 25. Maraton lađa na Neretvi

Nove vijesti

Lađari Hrvatskog šumarskog društva ogranka Bjelovar, Bjelovarčani i Čazmanci, tzv. Šumari započeli su s priprema na vodi za sljedeći Maraton lađa. Zimski dio priprema odradili su u teretani vježbajući snagu.

Iako su proteklih godina trenirali na ribnjaku u Paljevinama ove godine promijenili su lokaciju te sada imaju vodene pripreme na ribnjacima u Siščanima.

– Počeli smo trenirati početkom svibnja ovdje u Siščanima, uvjeti su dosta teški ali snalazimo se, navikli smo na sve – kazao je Mihael Polenus, član ekipe Šumara, prilikom naše posjete njihovom treningu.

Novost je da Šumari ove godine imaju jednu ekipu.

– Imali smo dvije ekipe, no sada trenutno imamo samo jednu. Od prošlogodišnje prve ekipe svi smo ovdje, osim jednog kolege iz Čazme koji je odustao zbog privatnih obaveza – kazao je Polenus.

Do finalne utrke, one na Neretvi, Šumari će odraditi dvije probne. U subotu idu u Đakovo, dok je u srpnju u planu odraditi utrku na Krvavcu.

Nakon odličnog rezultata prošle godine ove godine je želja da se plasiraju među prvih deset ekipa.

– Ove godine smo krenuli s treninzima nešto manjim intenzitetom, vidjet ćemo kako će biti. Nadamo se plasmanu među prvih deset, ali puno manje treniramo nego prošle godine. Prošle godine smo krenuli baš intenzivno u utrku, sam početak utrke je bio super, jedno vrijeme smo bili i na trećem mjestu. Nakon toga se desilo par stvari i na kraju smo bili jedanaesti što je dobar rezultat s obzirom na trideset i četiri ekipe koje su nastupile – dodao je Polenus.

Ivica Đuran ove godine veslat će svoj deseti jubilarni maraton lađa. Kako nam je kazao na početku, prije deset godina nisu imali tako intenzivne treninge kao što su danas. Kao najveću odliku ekipe ove lađe Đuran je istaknuo prijateljstvo i zajedništvo.

– Svi smo jako dobri prijatelji i znamo se dugi niz godina, i to nas drži na hrpi – kazao je Đuran.

Predrag Živković u ekipi je tri godine i ono što je zanimljivo i važno za istaknuti je da nije u tom vremenu propustio niti jedan trening.

– Da, istina je nisam propustio ni jedan trening. Ekipa je fantastična i tu sam se našao. Zdravlje me služi, za sada, tako da im mogu dosta dati s obzirom i na moje veteranske godine. Dat ću u lađi i dalje sve od sebe koliko budem mogao – rekao nam je Živković koji je preko zime pripremao svog kolegu iz lađe Marka Kolara za supermaraton Zagreb-Čazma.

Uz Predraga Živkovića i Ivicu Đurana u ekipi su još dva Čazmanca Marko Kolar i Tomislav Dianić. Njihov trud prepoznali su i Čazmanci koji im daju veliku podršku.

– Nadamo se da će te podrške biti i ove godine. Čazma prati svoje sportaše u svim sportovima. Puno zapaženih rezultati naši Čazmanci postižu s obzirom na veličinu našeg grada. Izdvojili bi našeg Marka koji je imao zavidan rezultat na maratonu, tu smo i mi koji se borimo s Neretvom. Koliko smo daleko od Neretve i u kakvim uvjetima treniramo velika je stvar što prema nama imaju respekt i ne doživljavaju nas kao amatere kada dođemo na Neretvu – rekli su nam Đuran i Živković.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika