Počelo je Bjelovarsko kulturno ljeto. Bjelovarčani, kao i njihovi gosti i ovog ljeta, tijekom dva i pol mjeseca, uživat će u tradicijskim i zabavnim koncertima, književnim večerima, predstavama, predavanjima i filmskim večerima.

– Kad god krenemo organizirati Kulturno ljeto moja je jedina zamolba, samo nemjte ništa previše mijenjati zato što imamo jednu uspješnu manifestaciju u kojoj građani koji su željni kulturnih događaja i u sparnim vremenima dobiti jedan dašak osvježanja to mogu učiniti u središnjem gradskom parku, jednoj mini lokaciji koju smo nazvali Boho park. Svake godine već pet godina je to jedna visoka razina organizacije i sadržaji koji su na jednom visokom nivou. Sve to oduševljava Bjelovarčane, akad su građani zadovoljni mislim da tako treba nastaviti i dalje – rekao je ovogodišnjem Bjelovarskom kulturnom ljetu gradonačelnik Hrebak.

 U sklopu Kulturnog ljeta bit će devet nastupa vezanih za baštinu i tradiciju, 16 koncerata baziranih na rock i metal glazbi, 10 književnih večeri, 17 filmskih večeri, tri izložbe, te razne radionice za djecu i mlade najavio je Tvrtko Hopek, organizator Bjelovarskog kulturnog ljeta 2022.

– U 80 dana svi tjedni i vikendi su „napumpani“ programima od jutra do mraka tako da se mogu vidjeti svakakva čuda. Od 3 do 133 godine su svi dobrodošli i još uvijek zadržavamo ono pravilo da je Boho park otvoren za sve – dodao je Hopek.

PROGRAM  BJELOVARSKOG KULTURNOG LJETA