Zlatni Lug u blizini Požege je prošle subote (11. lipnja) bio domaćin cross countrya-a i super endura. Svoje je predstavnike imao i Moto klub Bjelovar, a najbolji rezultat je ostvario Velibor Šukunda. On je osvojio treće mjesto u Bronze klasi, dok su ga pratili: Filip Žigolić, Mario Matijašić te Nikola Lukačin. Žigolić je bio sedmoplasiran, Matijašić odmah iza njega, dakle osmi, a Lukačin se morao zadovoljiti 12. pozicijom.

Vratolomija je bilo na sve strane

Najjača, Gold klasa je Bjelovarčanima donijela Dejana Premužića koji je u vrlo jakoj konkurenciji došao do 6. mjesta. Dario Horaček je među veteranima bio 5., a Alen Sokač je ciljem prošao dva mjesta slabiji – sedmi. MK Bjelovar je u klupskom seniorskom poretku zauzeo 4. poziciju, dok su veterani bjelovarskog Electro teama, za kojeg voze Horaček i Sokač nastavili svoju dominaciju. U prijevodu to znači da su se i ovoga puta oni popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Ovaj adrenalinski sport je izrazito zanimljivo pratiti

Svoje odlično izdanje na ovom natjecanju Šukunda je nastavio i u super enduru. Naime, bio je najbrži u klasi Silver, dok je trojac: Žigolić, Matijašić, Lukačin nastupio u bronzerima. Žigolić je iznova bio najbolje plasiran – 5., Matijašić 8., a Lukačin 9. Vozilo se i u klasi Veteran 40. U toj je priči Horaček bio 5. pa tako možemo konstatirati kako je upravo to 5. mjesto za članove MK Bjelovar bilo najčešće, dok je Sokač bio šestoplasiran.

Bjelovarčani na pobjedničkom postolju

Zahvaljujući ovim postignućima, bjelovarski je klub u Senior klasi došao do 3. pozicije, a za novo 1. mjesto Electro teama Bjelovar su i ovdje zaslužni Horaček te Sokač. Za kraj kažimo da je u Slavoniji nastupio i Matko Sokač kojemu je ovo bila premjerna utrka. On je naposljetku, u konkurenciji vozača bez licence zauzeo odlično 14. mjesto od 24 natjecatelja. Stoga, ovo je dokaz kako za bjelovarski moto sport straha nema te već sada jedva čekamo buduće izazove.

Žetva priznanja u ravnoj Slavoniji