Kako smo već najavili na našem portalu, Filip Forjan – vlasnik bjelovarskog fitness centra „Fitness for Life“ je prošlog četvrtka (16. lipnja) vukao automobil u dužini od 5 kilometara na bjelovarskom Gradskom stadionu na Logoru kako bi ukazao na to koliko je fizička aktivnost važna. Ovaj pothvat je započeo u 18 sati pred mnoštvom znatiželjnih posjetitelja koji su ovom mladiću pružali gromoglasnu podršku od početka do kraja te je on naposljetku uspio u svom naumu.

Forjan je odlučno došao do svog cilja

Naime, 5 kilometara, odnosno 12 krugova je prošao za 57 minuta što je čak 18 minuta kraće nego što je to bilo na posljednjem treningu. To dovoljno govori o njegovoj fizičkoj, ali i mentalnoj pripremljenosti. Treba naglasiti kako je automobil kojeg je Forjan povlačio sveukupno imao 950 kilograma obzirom da se u njemu nalazila i njegova majka, a ovo je bio samo jedan u nizu zacrtanih Forajnovih ciljeva.

Njegova djevojka Tijana mu je bila jedna od najvećih potpora

Stoga, sve ono što će on raditi u budućnosti će biti izrazito zanimljivo pratiti te vam sada, kao jedan uspješan zaključak ove nesvakidašnje priče ovog nadasve moćnog i ambicioznog sportaša donosimo nekoliko njegovih riječi.

–Istaknuo bih kako mi nije bilo toliko naporno i teško jer sam se prije ovoga dobro pripremio. Pritom mislim na dovoljan unos nutricionističkih stvari, prehranu i kvalitetan odmor. Dakle, apsolutno sam zadovoljan postignutim, a kada me pitate što je najvažnije u prehrani da bi se došlo do ovakvog pothvata kazat ću da su to ugljikohidrati, odnosno masti. Sve to zbog energije, ali nikako se ne smije zaboraviti niti proteine koji su važni za sprečavanje mogućih puknuća mišića.

Naravno, u ovoj priči neizostavna je i majka

Također, želim se zahvaliti svim ljudima koji su me podržavali svo ovo vrijeme i bili mi velika potpora prilikom samog povlačenja. Prvenstveno tu mislim na predsjednika NK Bjelovar – Marka Ćurića te Marka Mihalinca – rukovoditelja svih sportskih objekata grada Bjelovara. Oni su mi ustupili teren pa im se sada zahvaljujem riječima, a uskoro ću to učiniti poklonom.

Moram se zahvaliti i donatorima – Radi Radošević; direktorici „Radošević d.o.o.“ te Dejanu Mariniću; direktoru „Demaring d.o.o.“. Bez njihove pomoći moji budući projekti ne bi bili mogući – ovako nam je govorio Forjan po završetku ovog događaja.

Bjelovarski snagator u društvu donatorice Rade Radošević