Mještanka Velike Pisanice je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u prostorije PU Bjelovarsko-bilogorske dragovoljno predala dvije ručne bombe M75. Ona ih je u svom posjedu imala nezakonito, ali obzirom na činjenicu da je predaju izvršila dragovoljno za nju neće biti nikakvih sankcija. Svim građanima koji su do sada sudjelovali u ovoj akciji službenici policije se zahvaljuju te i dalje pozivaju na dragovoljnu predaju oružja i sličnih stvari bez straha od kazne.

Ovome dodajmo kako je već u srijedu od 20 do 22 sata provedena županijska akcija na prekršaje biciklista, a tom prilikom je kontrolirano njih sedmero. Utvrđeno je pet prekršaja (nenošenje reflektirajućeg prsluka u uvjetima smanjene vidljivosti) pa su svim vozačima izdana upozorenja.

Zaključno, pred nama je još jedan vikend što znači da će policijski službenici nastaviti s pojačanim aktivnostima na prometnicama kako bi se povećala razina sigurnosti prometa na cestama i kako bi se spriječili prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća. Ovoga će se tjedna posebno kontrolirati vožnja u alkoholiziranom stanju. PU Bjelovarsko-bilogorska koristi i ovu prigodu te apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise.