Zasad nepoznata osoba je u noći s ponedjeljka na utorak provalila u trgovinu u Prgomelju te je iz nje ukrala veću količinu raznih cigareta. Nastala materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a u cilju što bržeg pronalaska počinitelja slijedi kriminalističko istraživanje.

Jučer je (utorak, 14. lipnja) temeljem sudskog naloga u Bjelovaru obavljena pretraga stana i osobnog automobila. Sve to je vlasništvo 67-godišnjeg muškarca te su prilikom pretrage pronađene: automatska puška – crvena zastava; M70 kalibra 7,62 milimetra s pripadajućim spremnikom i poluautomatska puška istovjetnog kalibra. Treba naglasiti kako je u nju ugrađena bajoneta. Navedene puške je ovaj muškarac posjedovao nezakonito pa će uslijediti daljnje kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Oko jučerašnjih podnevnih sati, u bjelovarskoj ulici Augusta Šenoe, na parkirališnom prostoru netko je oštetio zadnji lijevi blatobran na osobnom automobilu bjelovarskih registarskih oznaka. Vozilo je vlasništvo 30-godišnjakinje, a obzirom da se ona nije bila u mogućnosti izjasniti o financijskoj visini nastale štete upoznata je s načinom pokretanja kaznenog progona.