U Osijeku je prošle subote (11. lipnja), u organizaciji domaćeg plesnog kluba i nacionalnog plesnog sportskog saveza održano državno prvenstvo u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova. Treba naglasiti kako je ovdje riječ o najzahtjevnijoj plesnoj disciplini koja zahtjeva iznimnu razinu kondicijske te tehničke pripreme. Participiralo je čak 106 natjecateljica i natjecatelja, a sudilo je 8 sudaca. Među mnogobrojnim plesačicama te plesačima također su bili i članovi bjelovarskog ŠPK-a „H-8“ – njih 16.

Hana Birač

Leon Grgić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju što znači da je kući ponio titulu državnog prvaka u kategoriji naziva „mlađa mladež“. Ramoni Pećar je pripala treća pozicija u njenoj kategoriji, odnosno brončana medalja, dok je Ameli Koščak Vukobrat, preko četvrtzavršnice, poluzavršnice te samog finala stigla do 5. mjesta od sveukupno 16 natjecateljica. Nadalje, Matea Prskalo je zaplesala u četvrtfinalu i polufinalu, da bi na kraju priče bila desetoplasirana. Veliku bitku vodile su i: Hana Birač, Sara Haistor te Jana Polak.

Borna Kovačević i Petra Filipan su iznova oduševili

Prvonavedena je doplesala do finala gdje se morala zadovoljiti 5. mjestom, drugonavedena je preko četvrtzavršnice te poluzavršnice stigla do 8. pozicije (19 natjecatelja), da bi posljednja u ovom nizu svoj ples zaključila 12. mjestom. Napomenimo kako je do odličnog ostvarenja u Slavoniji došao i plesni par Borna Kovačević – Petra Filipan. Naime, oni su naposljetku u svojoj kategoriji zauzeli već puno puta u ovom tekstu spomenuto 5. mjesto.

Isto tako, vrijedne spomena još su i: Lana Ivanika (8. pozicija), Matea Kolarić koja je bila 9., Lena Medvedović kojoj je pripalo 13. mjesto, njenim stopama je išla Marta Novaković, Erika Kiđemet je doplesala do 16. pozicije, baš kao i Lana Novak, dok je Lara Novak kući otišla kao 17.

Birač i Mateja Kolarić

Klupski čelnici su zadovoljni postignutim te je ovim okončana poslusezona. Iduće natjecanje će se održati u mjesecu listopadu. Iz bjelovarskog ŠPK-a „H8“ se zahvaljuju svima na podršci. Posebno se ističu roditelji koji daju veliki doprinos održavanju ovoga sporta u Bjelovaru, a nikako se ne smiju zaboraviti niti gradske, odnosno županijske sportske zajednice. Ona gradska je, kako nam prenose iz ŠPK-a „H8“ u priči sudjelovala sa mnoštvom razumijevanja, financijski te pomogla riješiti trenažni prostor.

Zaključno, pozivaju se svi zainteresirani – i mladi i stari da se priključe te zaplešu društvene, standardne, ali i latinsko – američke plesove, a tu je još jedna novost. Naime, uskoro će krenuti novi plesni pravci. Riječ je o hip-hopu, odnosno jazz danceu. Sve informacije po tom pitanju možete pronaći na broju mobitela 092/176-7466.