Policijski službenici su i proteklog vikenda nastavili provoditi akcije u cilju poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu. Tako je sveukupno zabilježeno čak 349 prekršaja, a sve je krenulo već u petak, u njegovim poslijepodnevnim satima. Naime, PU Bjelovarsko-bilogorska je tada provela poznatu preventivno-represivnu akciju na cjelokupnom županijskom području te je ona bila usmjerena na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja.

Tom prilikom su utvrđena 172 prekršaja uz naznaku kako je najveći broj bio u rasponu od 20 do 30 kilometara na sat iznad dozvoljenog. Takvih je bilo 89. Također, treba kazati kako su dva prekršaja bila iznad 50 kilometara iznad dozvoljenog u naseljenom mjestu. Najveća izmjerena brzina je bila ona u Kapelici i ona je iznosila čak 117 kilometara na sat iznad dozvoljenog. Napomena je da je na tom dijelu kolnika dopušteno voziti svega 50. Taj prekršaj je počinio 38-godišnji vozač osobnog automobila.

Iz PU Bjelovarsko-bilogorske i ovoga puta ističu da je upravo brzina najčešći uzrok prometnih nesreća (svaka treća). Stoga, budite oprezni.

Nadalje, u svemu ovome je još važno istaknuti kako je, prilikom provođenja akcija, kod 25-godišnje vozačice osobnog automobila u Bjelovaru izmjerena najveća koncentracija alkohola u krvi – 1,72 promila. Do toga je došlo u ulici Petra Zrinskog.

Naravno, provođenje akcija se nastavlja i u budućnosti.