Na danas održanom 19. Općem Saboru HDZ-a izabrani su novi članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a. U Predsjedništvo HDZ-a je ušao i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

-Kad sam prije godinu i pol postao kandidat za župana vjerovao sam da mogu pobijediti, premda je malo tko tada u to vjerovao. Tek nas nekoliko. Međutim, tada nisam mogao niti sanjati da ću za godinu i pol postati član predsjedništva najveće, najuspješnije i najbolje hrvatske stranke. Vjerojatno se tako osjećaju i svi drugi moji kolege koje su na izbore išli kao outsideri ili kao debitanti, a pobjedili su. O čemu nam sve to govori? Govori da naš HDZ na čelu s predsjednikom Andrej Plenković nije klijentelistička stranka nego stranka koja cijeni hrabrost, rizik, trud, koja vrjednuje pobjedu, daje priliku mladim ljudima i nagrađuje pobjednike! Smatram da je ovo veliko priznanje za naš županijski HDZ. Snažan pokazatelj našim članovima da se njihov trud i rad isplate te prepoznaju ne samo na lokalnoj nego i nacionalnoj razini. Hvala svim izaslanicima 19. Općeg sabora HDZ-a koji su svojim glasom podržali moj ulazak u predsjedništvo – istaknuo je Marušić nakon izbora.

U Predsjedništvo HDZ-a osim Marušića izabrani su i Antonija Jozić, Igor Andrović, Nina Obuljen Koržinek, Anđelko Stričak, Ivan Celjak, Krešimir Ačkar, Ernest Petry, Blaženko Boban i Šime Erlić.

Izabrano je i 40 članica i članova Nacionalnog odbora, čime je dovršen proces unutarstranačkih izbora.

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije u to su tijelo izabrani Josip Bilandžija i Judita Emić.