Filip Forjan, vlasnik bjelovarskog fitness centra „Fitness For Life“ se sprema za još jedan pothvat. Naime, idućeg četvrtka (16. lipnja) će na Gradskom stadionu u Bjelovaru, od 18 sati vući automobil u dužini od 5 kilometara. Cilj tog pothvata je ukazivanje na važnost tjelesne aktivnosti zbog prevencije debljine kod djece i mladih. Forjanova je želja da se na bjelovarskom Logoru okupe djeca, mladi te njihovi roditelji u što većem broju kako bi ga pratili u ovom događaju hodanjem ili trčanjem.

Forjan svojim primjerom želi pokazati ostalim osobama, posebice mladima koliko je fizička aktivnost važna

Također, ovaj ambiciozni mladić želi podići svijest o prisutnosti ovog ozbiljnog zdravstvenog problema i važno je kazati kako će njegove pripreme sveukupno trajati četiri tjedna. Priprema se na poljskom putu nedaleko Bjelovara (u selu Ciglena). Pomoć mu pružaju majka, djevojka, mnogobrojni prijatelji te Radošević d.o.o. kao donator, a sada vam donosimo nekoliko njegovih izrazito poticajnih riječi.

Na treningu se susreće s mnogim vozilima

–Cijela ideja je potaknuta time što sam, provodeći istraživanja došao do zaključka da većina djece i mladih ima prekomjernu tjelesnu težinu koja je uzrokovana nezdravom prehranom te nedovoljnom tjelesnom aktivnošću. Dakle, na jedan drugačiji način želim ljude potaknuti na tjelesnu aktivnost.

Napomenuo bih da sam se ja već pripremao za Guinessov rekord u guranju automobila, ali me u tom naumu spriječio dolazak koronavirusa. Obzirom na karantenu nisam bio u mogućnosti izaći izvan grada i cjelokupan projekt sam odlučio odbaciti. Važno je kazati i to da je naš sugrađanin Mario Mlinarić već postavio rekord u guranju automobila pa sam se ja odlučio okrenuti nečemu novome kao što je povlačenje. Ovako nešto još nitko nije napravio pa ovo možemo nazvati jednom novom disciplinom.

Upornost je vrlina, a ovaj mladić je primjer tog navoda

Nadalje, putem svoje udruge bih, najprije kroz cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju želio napraviti zajednicu rekreativaca gdje ću potom, kroz razna predavanja, online seminare i treninge članove poticati da putem svojih aktivnosti automatski šire promociju zdravlja, odnosno potiču na tjelesnu aktivnost i oni sami. Zatim bih to od sljedeće godine želio proširiti na cijelu Republiku Hrvatsku i nadam se da ću u svemu tome uspjeti. Naglašavam kako sam u potrazi za novim sponzorima, donatorima kako bih zamišljeni projekt u potpunosti realizirao, odnosno podigao ga na visoku razinu – nadahnuto nam je govorio Forjan.

Najveća podrška Forjanu su njegova obitelj i maleni psić