13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Najesen bi prvi pacijenti trebali na liječenje u novu zgradu Opće bolnice Bjelovar

Nove vijesti

Kada će prvi pacijenti ući u novu zgradu Opće bolnice Bjelovar jedno je od pitanja na koje su odgovorili župan Marušić i ministar zdravstva Vili Beroš nakon svečane sjednice županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije povodom Dana županije.

Bez pomoći Vlade u vraćanju kredita za novu zgradu bolnice stao bi cijeli zdravstveni sustav Bjelovarsko-bilogorske županije, ponovio je još jednom župan Marušić, no valja sada raditi na opremanju bolnice, jer što vrijede zidovi ako nema opreme i ljudi rekao je Marušić.

– Ono što sigurno znamo je da bi tijekom rujna prvi pacijenti trebali ući u bolnicu. Prizemlje bolnice bi trebalo biti opremljeno, OHBP bi trebao biti u funkciji, tako da najesen možemo očekivati prve pacijente – kazao je Marušić.

Ministar Beroš kazao je kako Vlada cijelo vrijeme pokazuje da misli i na Bjelovarsko-bilogorsku županiju što je dokazala amandmanima kojima su osigurana sredstva za otplatu rate kredita u iznosu od 9,5 milijuna kuna, a predviđeno je 8,4 milijuna za nabavu materijalno-tehničke opreme.  Tu se neće stati jer je potpuno jasno da novu bolnicu treba popuniti, kaže Beroš koji je naglasio i važnost kadrovskih potencijala osobito se osvrnuvši na primarnu zdravstvenu zaštitu.

– Upravo je jedna cijelina u sklopu najavljene reforme zdravstva posvećena ljudskim potencijalima. Riječ je o našoj obavezi da osiguramo adekvatnu dostupnost zdravstvene zaštite pogotovo kad je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Naši liječnici primarne zdravstvene medicine temelj su zdravstvenog sustava i moramo im vratiti onu ulogu i dužnost koju su imali ranije. Smatram da smo desetljećima zanemarivali upravo taj segment zdravstvene zaštite koji je po svim stručnjacima koji analiziraju sustav od iznimne važnosti – kazao je Beroš.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika