21.3 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Strašno nevrijeme pogodilo Zagorje

Nove vijesti

Strašno nevrijeme praćeno tučom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu, javlja Zagorje International. Prošlog je tjedna nagore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, no tuča je padala i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori koje šalju čitatelji podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli, ali ne od snijega, već od leda.

Načelnik Kumrovca Roberta Šplajta i načelnicu Zagorskih Sela Kseniju Krivec Jurak rekla su da je situacija loša, a šteta velika.

– Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu – rekla je kratko načelnica Krivec Jurak. 

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakvu tuču ne pamti.

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas – rekao je kratko načelnik Šplajt, a prenosi  Zagorje International.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika