Da vatrogasci u svom poslu, osim gašenja požara i intervencija kod raznih nesreća, imaju posla i kod spašavanja životinja, dokazali su ove srijede vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme.

Naime, na poziv Melite Androlić iz Gornjeg Draganca, inače profesorice biologije i kemije odazvali su se pomoći spasiti jednu sovicu koja je ispala iz gnijezda. Melita je pokušala, nakon konzultacija sa stručnim osobama, vratiti sovicu što bliže gnijezdu, no bor je tako visok, da je uspjeh bio upitan, pa su uskočili vatrogasci.

Melita je kontaktirala Javnu vatrogasnu postrojbu koja je došla u pomoć i spasila situaciju. Intervenciju je dakako uz znatiželjne prolaznike pratila i mama sova koja dalje može bez brige brinuti o svojim mladima.

Kraj uspješne intervencije – sova se vratila svome bratu ili sestri u gnijezdo

Iako slične intervencije nisu česte, glavni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Tihomir Brnjanec kaže da intervencija u kojima idu u pomoć životinjama ili zbog životinja u prosjeku imaju desetak godišnje. Vjerujemo kako je ovo vatrogascima bila jedna od dražih intervencija.