Raspisan je natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na 7. Etno festivalu „Bilogoro, u srcu te nosim“ koji će se održati 6. studenog 2022. u Velikom Trojstvu. Na natječaj se mogu javiti izvođači sa skladbama koje do sad nisu javno izvedene, a mogu ih dostaviti do 15. rujna 2022. Najuspješnije tri skladbe po ocjeni stručnog žirija te tri najuspješnije po ocjeni publike, bit će javno nagrađene na festivalu, a skladba s najviše dobivenih lajkova na YouTube kanalu festivala bit će nagrađena na 8. Etno festivalu.

Uvjeti natječaja te prijavnica mogu se pronaći na internetskoj stranici  http://bilogorousrcutenosim.com/ , a prijavnica s demo snimkom dostavlja se na službenu e-mail adresu btp.festival@gmail.com.

Održavanje 6. Etno festivala 2020. zbog pandemije je bilo odgođeno te su skladbe  s njega snimljene prošle godine i mogu se pronaći na službenom YouTube kanalu festivala. Za njega će nagrade biti dodijeljene na 7. Etno festivalu i to u dvije kategorije. Najbolje tri skladbe po ocjenama stručnog žirija i najbolje tri skladbe po broju lajkova na YouTube kanalu.

Organizacijski odbor zahvalio je svima koji su i u vremenima pandemije slanjem skladbi i sudjelovanjem na snimanju pomogli da se sačuva festival i lijepa bilogorska pjesma. Vjeruju kako će se i na ovogodišnji prijaviti kvalitetni izvođači sa skladbama inspiriranim Bilogorom te će tako doprinijeti oplemenjivanju baštine i kulture bilogorskog kraja. No ono čemu se posebno nadaju je da će se festival ponovno vratiti pred publiku.

Pripreme za ovogodišnji festival su u punom jeku, a u organizaciji pomažu Općina Veliko Trojstvo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.