Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji danas su se nakon dužeg vremena ponovno okupili članovi Društva “Naša djeca” Čazma.

Naime, stroge epidemiološke mjere i lockdown ostavile su posljedice i na ovu čazmansku udrugu jer zbog zatvaranja i zabrane okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu izostala su druženja i aktivnosti ove udruge zadnje dvije godine te se osipao broj članova.

– Društva naša djeca Hrvatske diljem Hrvatske danas organiziraju obilježavanje Dana obitelji. Tim povodom imamo druženje i igre na otvorenom, pa smo i mi pozvali naše Čazmance da nam se pridruže. U zadnje dvije godine osipalo nam se članstvo jer nam je veliki broj djece otišao u srednje škole ali nismo se nešto ni okupljali jer nas je korona dosta zeznula. Na žalost ni ove godine zbog situacije koja nas je pratila neće biti održan Cvjetni korzo ulicama Grada Čazme – istaknula je predsjednica DND Čazma Ivana Popilovski i dodala kako pokušavaju okupiti nove članove i krenuti dalje jer ako se ne okupi dovoljan broj djece i roditelja Društvo naša djeca Čazma morat će biti ugašeno.

– Djeca su nominalni članovi i ne plaćaju članarinu i za njih se rade sve aktivnosti. Odrasli su članovi i oni bi se, osim nas tri koje smo deset godina u DND Čazma trebali okupiti. Pozivam odgajatelje, učitelje ali i roditelje koji imaju afiniteta i vole raditi s djecom da nam se pridruže – kazala je Popilovski i dodala kako u ovoj udruzi svi volontiraju i rade sve za dobrobit djece.

-U zadnjih deset godina imali smo puno jako dobrih akcija i priredbi što se nadam da ćemo imati i u godinama pred nama ako se ponovno okupimo – rekla je Ivana Popilovski i dodala kako je u planu održavanje skupštine Društva i izbor novog vodstva udruge.