Foto/Filip Mlinar

Pedeset polaznika koji su ovoga proljeća završili verificirane programe osposobljavanja i usavršavanja u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu, danas su dobili uvjerenja o stečenom znanju i vještinama.

Ovaj put riječ je o polaznicama i polaznicima koji su u evidenciji HZZ-a i uključili su se u programe obrazovanja koji će im omogućiti stjecanje dodatnih vještina, brže zapošljavanje i kvalitetniji rad u zanimanjima traženim na tržištu rada.

Zaposlenim osobama obrazovanje može pomoći zadržati postojeće zaposlenje ili povećati razinu stručnosti i konkurentnosti te omogućiti promjenu u karijeri. Završetkom programa stekli su javna ispravu o stečenoj kvalifikaciji koja se upisuje u e-radnu knjižicu.

-Čestitam svima na uspješno završenim edukacijama. Nadam se da će vam pomoći u traženju posla ili kod promjene posla. Nadam se da ćete i dalje učiti jer je danas Dan Europe u kojoj je puno veći prosjek građana koji su uključeni u cjeloživotno učenje. Taj postotak je čak 6 posto dok je kod nas u Hrvatskoj samo 3 posto – rekla je Ivana Hrpalo iz Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Završene skupine kojima su dodijeljene javne isprave završile su programe učenja engleskog i njemačkog jezika, usavršavanje za programere web aplikacija i osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanjima kuhar, slastičar i priprematelja pizze.

U ožujku i travnju nastavu u CUK-u imalo je čak 20 grupa istodobno što je do sada nezabilježeni rekord.

Uz ostale polaznike ostalih neformalnih i formalnih programa CUK već sada broji više od 7 stotina polaznika, tako da se do kraja godine očekuje ponovno povećanje ukupnog broja, tim više, što su počele i prijave za mikrokvalifikacije i kroz tjedan, dva mogla bi krenuti prva grupa viličara.