Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je kulturno-zabavnu večer pod nazivom „Pozdrav proljeću“.
Bila je to prilika da predsjednik Udruge Tomislav Novosel zahvali svima koji pomažu u radu udruge, ali i da sve prisutne upozna s radom Udruge, ostvarenim i planiranim aktivnostima i događajima.

Udruga trenutno ima devet odobrenih projekata od toga pet je odobreno od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, dva su na lokalnoj razini, jedan je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i jedan je EU projekt.

Provodeći aktivnosti udruge potiče se članove na konstantno usavršavanje, postizanje boljih rezultata, ciljeva u životu i većeg zadovoljstva u zajednici.

Uslijedio je kulturni program u sklopu kojeg su članovi literarne i glazbene radionice prezentirali svoj rad.

Zbor Udruge tjelesnih invalida Bjelovar uz stručno vodstvo Dubravka Kovačevića i instrumentalnu podršku Nikole Jurića otpjevao je pjesme »Sinoć kasno draga« i »Marijana«.

Članovi literarne radionice pročitali su dva djela. Marko Mišić pročitao je pjesmu Javorke Pangerčić »Proljeće je vrijeme pjesnika«, Đurđa Vučetić čitala je dramski tekst Nade Vranko-Nagy »Na Kamenitovac pođoh, na OHBP dođoh«.

Nakon kulturnog programa uslijedilo je druženje članova.