Ove subote 30. travnja na glavnom gradskom trgu u Čazmi održat će se od 8:00 – 17:00 sati po prvi put Sajam cvijeća na kojem će se naći bogata ponuda cvijeća, sadnica, lončanica, trajnica, sukulenata, ukrasnog bilja, grmlja, drveća i svega ostalog za uređenje okućnica i vrtova.

Sajam organizira Turistička zajednica Čazma, a direktorica Turističke zajednice Ivana Sabljak Murlin kazala je da je odluka o održavanju sajma pala iz želje da Grad Čazma kao i drugi gradovi ima jedan sajam cvijeća u proljeće.

– Svi nam dođite, pogledajte, kupite nešto kako bismo ovu manifestaciju nastavili i kroz sljedeće godine. Naši izlagači će biti sretni i zadovoljni i rado će nam doći i sljedeći put – rekla je Sabljak Murlin.

Osim Sajma cvijeća u subotu, nakon dužeg niza godina na Međunarodni praznik rada, koji ove godine pada u nedjelju, u Čazmi je organizirana proslava ovog praznika za što je također zaslužna gradska Turistička zajednica.

– U nedjelju Čazma slavi praznik rada na Vustju kod Ribarske kuće. Pripremili smo bogat program, kako za male tako i za velike. Podjela graha počet će u podne,  dok sami sadržaji počinju u 10 sati. Za najmlađe će tu biti napuhanci, imat ćemo promociju konjičkog sporta, Konjički klub Čazma će omogućiti jahanje zainteresiranima. U 13 sati bit će predstava za djecu, a osigurana je i glazba za dobar provod, šank s pićem i hranom i sve vas pozivam, dođite na proslavu Praznika rada na Vustje ove nedjelje – uputila je poziv direktorica Turističke zajednice Čazma Ivana Sabljak Murlin.