TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER;

UTAKMICA 9., ZAOSTALOG KOLA;

RK VARAŽDIN I – RK IVANSKA 26:30

Rukometaši Ivanske su nastavili sa svojim pobjedničkim nizom. Naime, treću uzastopnu pobjedu, izabranici trenera Nenada Horvata su ostvarili na gostovanju u Varaždinu gdje su, u sklopu 9., zaostalog kola Treće hrvatske rukometne lige Sjever savladali tamošnju momčad Varaždina I. Konačan ishod je bio 26:30 pa se sada Bjelovarsko-bilogorski trećeligaš može pohvaliti sa 15 bodova na svom kontu čime je osigurao petu poziciju ukupnog poretka upravo ispred Varaždinaca koji su ostali na 10.

Najbolji strijelac dvoboja; Angelo Kocijan-Pacas

Ivančani su tijekom čitavog dvoboja kontrolirali ishod, prednost držali na svojoj strani, a najzaslužniji za ovakav rasplet je bio Angelo Kocijan-Pacas. On je suparničke vratare savladao u devet navrata (sedmerci 1/1), dok je podršku imao u sedmerostrukom strijelcu Ivanu Subotičancu te Matiji Mrazu koji se može pohvaliti s pet egzekucija. Mraz je također izveo i zabio jedan sedmerac. Nadalje, RK Ivanska je rezultat prelomila polovicom drugog poluvremena, točnije u 45. minuti kada je na varaždinskom semaforu, u dvorani „Graberje“ stajalo 19:23.

Ivan Subotičanec

Za tih +4 gostiju pobrinuo se već spomenuti Subotičanec, a kada je isti igrač, svega minutu prije kraja susreta poentirao za pet pogodaka viška (24:29) gostujuće veliko slavlje je s punim pravom moglo započeti. Dakle, zaključna konstatacija jest ta da su Horvatovi puleni u Varaždin stigli neustrašivo, odigrali na jednoj visokoj razini te će im ovo biti odličan poticaj za samu završnicu sezone, odnosno posljednja dva ovosezonska ispita.

Matija Mraz

Zanimljivost leži u činjenici što će jedan od tih ispita za Kocijana-Pacasa i njegove suigrače biti baš protiv RK Varaždin I samo što će ovoga puta oni biti domaćini. Riječ je o meču 18. kola. On je na rasporedu u subotu, 23. travnja (tjedan nakon Uskršnjih praznika), a kako će biti okončan saznat ćemo uskoro. Isto tako, ubrzo ćemo saznati kako će momčad Ivanske proći i protiv Garešničana na gostujućem parketu u zaostalom susretu 11. kola. Napomenimo da će točan termin tog sraza (dan i satnica) biti poznati naknadno.  

Martin Trnski