Ekipa Super portala na Veliki četvrtak (14. travnja) je posjetila bjelovarsku tržnicu kako bi izvidjela preduskršnju ponudu. Pitali smo nekoliko osoba što misle o ponudi i cijenama, te kako će izgledati njihov Uskrs.

-Na mom Uskršnjem stolu će se naći puno toga. Bit će tu šunke, jaja, a sve je domaće. Obzirom na to nisam obratila pažnju na cijene. Što se tiče bojanja pisanica, taj posao obavljaju moje snahe – rekla nam je Marija.

Marija

-Sve je prelijepo, predivno i jedva čekam Uskrs. Svima želim puno zdravlja, sreće, da isto kao i ja budu radosni. Cijene su za mene prihvatljive. Budi umjetnik i iz malo napravi puno – poručila je Maca.

Maca

-Cijene nikada nisu bile pristupačnije. Kilogram salate je prije bio 15, a sada je 10 kuna. Nikada u ovo doba nije bilo jeftinije. Proizvodnja je domaća. Za Uskrs se pripremam tako što dođem kući i odmah idem u plastenik brati za sutra – kazala je Ivka.

Ivka

-Samo gledam, cijene ne provjeravam. Za Uskršnjim stolom će biti hren, šunka i prasetina. Za šunku ne znam koja je dobra, ne biram. Svejedno je koju uzmem, koja mi prva dođe pod ruku tu nosim kući – rekao je Zlatko.

Zlatko

-Sve je u redu. Ponuda je dobra i cijene su prihvatljive. Uskrs ću proslaviti u krugu obitelji – izjavio je Boris.

Boris

-Za Uskrs se pripremam sa šestero djece, trebat će mi puno jaja. Baš sam krenuo pogledati što se sve nudi na tržnici i već vidim da mi je dosta skupo. Na Uskršnjem stolu će biti kolača, jaja, šunke i svega po malo – rekao je Arnaldo.

Arnaldo

-Zapravo, veće količine svojih proizvoda prodajem trgovačkim centrima, a samo ono što ne mogu prodati njima, dolazim prodavati na tržnicu. Tu sam četvrtkom i subotom, te samo ponekad petkom. Imam plastenike, puno se radi, borba je. Uskrs ću proslaviti sa ženom i jednim sinom. Drugi nažalost ovoga puta neće moći doći iz Njemačke – izjavio je Marijan.

Marijan

-Došao sam kupiti nešto mesa. Danas se baziram na pureće batke, a rekao bih kako je ponuda nekada bila puno bogatija. Očigledno je kako su veliki trgovački centri „umanjili” bjelovarsku tržnicu. Cijene su općenito porasle što smatram ogromnim udarom na standard građana. Sve to izdržavam uz potporu svoje djece koja rade izvan granica Hrvatske – poručio je Branko.

Branko