Društvo za zaštitu životinja Šapa od 6. mjeseca prošle godine ostalo je bez prihoda i od tada rade samo zbog pomoći dobrih ljudi i zaliha koje su se do sada već istopile. Zbog toga su pokrenuli akciju „Nahrani njušku“ o kojoj smo više pisali OVDJE.

Osim hrane za pse i financijske pomoći Šapi trebaju i ostale stvari za održavanje skloništa za životinje pa su u pomoć uskočili i Višnja i Zdravko Pevec koji uskoro u Vrbovcu otvaraju novi trgovinu, a Šapi su donirali novu kosilicu za travu.

Danijela Kranjec predsjednica Šape zahvalila se Višnji i Zdravku na  donaciji jer su do sada travu kosili običnim kosama, no i Super radiju i Super portalu koji su prenijeli apel za pomoć.

Zdravko i Višnja Pevec / foto: Dražen Kocijan

– Bilo je efekta, prikupilo se nešto hrane i novca i mislim da ćemo biti mirni dva mjeseca, a onda ćemo u nove borbe za nova sredstva, a možda će se nešto i promijeniti na bolje – kazala je Kranjec.

Zoran Bertić tajnik Šape je dodao kako im je trebala kosilica koja će puno olakšati posao oko održavanja okoliša.

– Kada sam čuo da je Šapi potrebna pomoć i da imaju dosta zelenih površina, a nemaju kosilicu za košnju, odmah smo se odazvali i uručili kosilicu prije otvorenja našeg novog dućana u Vrbovcu kojeg otvaramo nakon 13 godina, pa neka bude sa srećom i njima i nama – kazao je Zdravko, a Višnja je dodala da nisu puno razmišljali oko pomoći jer i sami vole životinje te da će uvijek pomoći svakome kome će trebati.

Dabijela Kranjec, Zoran Bertič i zdravko i Višnja Pevec / foto: Dražen Kocijan

Podsjetimo se, Peveci su ’90.-tih svoje carstvo počeli graditi upravo s kosilicama, pa je skorašnje otvorenje trgovine u Vrbovcu njihov povratak u biznis na mala vrata, a s obzirom na iskustvo i volju  koju Peveci pokazuju, ne sumnjamo da će ponovno uspjeti kao i nekada.

foto: Dražen Kocijan