NK POLET SVETI MARTIN NA MURI – NK MLADOST ŽDRALOVI 2:4

21. prvenstvena runda Treće hrvatske nogometne lige Sjever je donijela pravu poslasticu. U Svetom Martinu na Muri su se sastali prvoplasirani nogometaši Poleta i drugoplasirana momčad Mladosti iz Ždralova. Stoga, nije uopće potrebno govoriti koliko je ovih 90 minuta nogometne igre bilo važno te koliko bi pobjeda jednom ili drugom sastavu značila u smislu samopouzdanja. Naposljetku su do te pobjede stigli gosti, a, iako je svaki igrač koji se našao na travnjaku u crvenom dresu dao svoj obol, u cijeloj ovoj priči prednjačio je Guja. Naime, upravo je on zadavao najviše poteškoća Poletovcima svojim hitrim prodorima i, svoju je fenomenalnu partiju začinio hattrickom.

NK Mladost Ždralovi

Iako je utakmica bolje krenula za domaćine obzirom na činjenicu da su oni prvi poentirali došavši u vodstvo preko Glavice u 11. minuti, vrlo brzo je Žabec stvari vratio na početak. Igrala se 21. minuta kada je on iskoristio asistenciju Behrama rastuživši time domaće pristalice. Bio je to samo nagovještaj daljnje potpune dominacije Mladostaša koji su istu okrunili potpunim preokretom u smiraju prvog poluvremena. Točnije, svoju prvu egzekuciju već spomenuti Guja je ostvario u 45. minuti. Nadalje, dakako da je to bio velik poticaj za izabranike trenera Danijela Lovrića da nastave još žešće u drugom poluvremenu što su oni i napravili.

Marko Guja

Guja je i dalje „izluđivao“ svoje ovotjedne suparnike, a poslije nekoliko propuštenih super izglednih prigoda, realizirao je jedanaesterac kojeg je izborio Žabec. Dakle, bilo je to 1:3 u 52. te je sada entuzijazam domaćina još više opao. Sve do isteka vremena predviđenog za igru gostujući nogometaši bili su ti koji su diktirali tempo pa ne treba čuditi navod kako se postavljalo samo jedno pitanje – s koliko pogodaka u mreži trećeligaša s krajnjeg sjevera Hrvatske će ovaj „derbi“ meč završiti.

Veselje Mladostaša

Naposljetku je odgovor na njega glasio četiri uz naznaku kako su četvrti gol momci s igrališta „Brdo“ ostvarili na način da je već „opjevani“ Guja istrčao gotovo nemoguće našavši se tako u situaciji „jedan na jedan“ s protivničkim vratarem. Nije mu ga bilo teško zaobići i pogoditi praznu mrežu. Na semaforu je otkucavala 84. Ovu jednosmjernu priču svojim je zgoditkom za domaći klub ublažio Barat svega tri minute prije kraja. No, bila je to samo „kap u moru“ te će ovaj gubitak igrači prvenstvenog lidera morati nadoknaditi u nadolazećim izazovima. Za kraj ovog osvrta pročitajte razmišljanja stratega Redsa.

Redsi

–Odigrali smo odličnih 90 minuta i moji momci zaslužuju sve čestitke. Zasigurno, ovo je velika stvar za nas pred Bjelovarsko-bilogorski nogometni „El Clasico“ u kojem ćemo dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti do čega će nas to dovesti. Uvjeren sam kako će se igrati kvalitetan nogomet, kako će posjetitelji moći uživati u svakoj minuti, a na koncu, neka pobjedi bolji – pričao nam je Lovrić veselim glasom.

Danijel Lovrić – trener Mladosti iz Ždralova
Trenutno stanje ljestvice Treće HNL Sjever